Team Oranje is klaar voor het afsluitende springen

Team Oranje is klaar voor het afsluitende springen
'Morgenstond geeft goud in de mond' en met die gedachte stonden alle ruiters klaar om vanaf 9:00 uur vanochtend hun paard aan te bieden tijdens de veterinaire keuring.

Na een zonnige dag in de cross is deze laatste controle voor de springproef van groot belang. De driekoppige jury bestaande uit Wayne N. Quarles (USA), Sándor Fülöp (HUN) en Ciska van Meggelen-Peek (NED) controleerden met kritische ogen ieder paard.

Team Nederland toonde fit en enthousiast. Alle paarden zijn goedgekeurd en mogen aan start komen in het afsluitende springparcours. Voor Tim Lips met Keyflow ( v. Colonel Collins) was dit de laatste keuring, na de wedstrijd vandaag mag het Olympische paard genieten van zijn pensioen.

De lady in the lead is Stephanie Böhe. Haar paard Haytom (v. Heraldik XX) was alert en kwam zonder twijfel door de keuring. Zij gaat vandaag zeker kans maken om haar nummer 1 positie na de cross om te zetten naar de titel: Winnaar Military Boekelo 2016. Magennis ( v. Limmerick) van Jim Newsam (IRL) kreeg helaas geen groen licht en zal niet aan de start komen. Christoffer Forsberg besloot zelf om zijn Wanskjaers Carlsson ( v. Casado) terug te trekken nadat hij kort in de holding box werd geplaatst. Alle andere paarden zijn goedgekeurd, het belooft dus een spannende afsluiter te worden vandaag.