Renske Kroeze gekroond tot KNHS-kampioene CIC2* eventing

Renske Kroeze gekroond tot KNHS-kampioene CIC2* eventing
Onder perfecte omstandigheden werd er afgelopen weekend op het Achterhoeks Hippisch Festijn gestreden om drie KNHS-titels. Bij de senioren won Renske Kroeze met haar nog onervaren Eclips (v. Phin Phin). De strijd bij de zes- en zevenjarige eventingpaarden werd in het voordeel van respectievelijk Merel Blom met Giant Prospect Bb (v. Lauries Crusador) en Alice Naber-Lozeman met Watermill Famous (v. Albaran xx) beslecht.

Tim Lips pakte in de CIC2* met Bayro (v. Casantos) de zege. “Dit is zeker wel een feestje waard”, zegt Kroeze nadat ze de kampioenssjerp omgehangen kreeg. “Dit jaar heb ik Eclips voor het eerst internationaal gestart en dit is pas zijn tweede tweester. Hij heeft nog niet zoveel ervaring, maar is wel ontzettend talentvol.” Dat talent kwam ook afgelopen weekend weer naar voren. “De dressuur ging niet helemaal top, hij was wat spooky en fris, maar het springen ging daarentegen echt fantastisch. In de cross wist ik dat ik snel moest rijden om kans te maken op de titel.

Ik was daar dus ook redelijk op gebrand, maar ik kon echt de rit rijden die ik voor ogen had. Eclips kan heel goed crossen, maar doordat hij nog wat onervaren is op dit niveau moest ik extra gefocust rijden.” ‘Varsseveld verloopt altijd goed voor mij’ “Je kan nooit verwachten dat je wint, een resultaat is niet te voorspellen, maar dit is wel heel erg mooi.” De amazone boekte in het verleden al diverse mooie resultaten in Varsseveld.

Zo won de amazone zeven jaar geleden het kampioenschap bij de young riders en een jaar later de tweester. Vorig jaar werd Kroeze tweede in het overall klassement. “Varsseveld verloopt dus altijd heel goed voor mij”, lacht de amazone. “Daarnaast kom ik hier graag. De gastvrijheid van de familie Venderbosch is ongekend en het is gewoon een goed georganiseerde wedstrijd.” Het zilver ging naar Joyce van de Kuilen met Brent, terwijl Willemina van der Goes- Petter met Ekino het brons omgehangen kreeg.

Derde titel op rij voor Watermill Famous Watermill Famous van Alice Naber-Lozeman is geen onbekende als het gaat om winnen van titels. Als vijf- en zesjarige won de KWPN goedgekeurde hengst al de KNHS-titel bij de jonge eventingpaarden en hij voegde daar dit weekend zijn derde kampioenschap op rij aan toe door bij de zevenjarigen te winnen. “Dat Famous hier zijn derde titel wint is wel heel erg gaaf. Ook al deden er in dit kampioenschap niet veel deelnemers mee, ik ben hier wel super blij mee, want in het overall tweesterren-klassement werd hij ook nog zevende”, klinkt een tevreden Naber-Lozeman. Succesvolle wedstrijd voor Merel Blom Merel Blom kende wel een heel succesvolle wedstrijd. Na zeges in de CC1* met Ceda (v. Aragorn) en CIC1* met The Quizmaster (v. Albaran xx), stuurde de amazone Giant Prospect Bb (v. Lauries Crusador) naar de KNHS-titel bij de zesjarigen. Haar verwachtingen in het kampioenschap bij de zesjarigen waren hooggespannen. “Ik had er wel rekening mee gehouden dat ik in dit kampioenschap mee kon rijden voor de titel, maar het moet natuurlijk altijd nog maar wel gebeuren. Hij liep ook dit weekend weer sterk, al moest ik hem in de cross her en der nog wel wat helpen, dat is ook logisch met zo’n jong paard. Ik werd net voor een moeilijke hindernis stopgezet doordat er iemand op een ander traject in de cross ten val was gekomen. Normaal is dat voor zulke jonge paarden niet gunstig, maar hij pakte het direct weer super op. Dat bewijst zijn kwaliteit des te meer.”