Pen uitschieter in Nederlandse kamp in Boekelo

Pen uitschieter in Nederlandse kamp in Boekelo
De tweede dag van de dressuur in Boekelo zit er alweer op. Er werd vandaag onder het aarzelende zonnetje nog aardig wat verschoven in het klassement. Blyth Tait zette met zijn tweede paard Leo Distinction geen zoden aan de dijk en staat onderaan in het klassement met 65.30 punten.

Dat in tegenstelling tot Tim Lips die hier met Brent op zijn verjaardag een nette proef liet zien. Met wat schoonheidsfoutjes daar gelaten scoorde het tweetal 56.30 punten. Voor Duitsland starte Kai Rüder vanmiddag met Travenort's Lucio. Met zijn tweede paard vandaag wist ook hij niet te imponeren en staat met 66.90 punten ook onderaan in het klassement.

Het was vervolgens de beurt aan Alice Naber Lozeman en haar Coral Estate Curacao. "Curacao is een ontzettend sterk paard. Ik had hem gelukkig goed onder controle en ben tevreden over mijn proef", vertelt Alice. Zij wist met dit paard haar beste resultaat neer te zetten en eindigde met hem op een voorlopige 43e plaats in het klassement met 52.90 punten.

Voor Engeland was er succes met Oliver Townend en zijn tweede troef. MHS King Joules presteerde erg goed in de dressuurring en zij eindigden met 44.10 punten op een nette achtste plaats. De Belgische Lara de Liederkerke-Meier starte ook haar tweede paard vanmiddag. Met Alpaga d'Arville staat zij nu op een 37e plaats met 51.30 punten.

Ook Vincent Martens reed een mooie proef voor het Belgische team. Met de 9-jarige Zeta die hier in Boekelo nog maar haar derde 3 ster wedstrijd start was er een resultaat van 46e plaats na de dressuur vandaag. Hij start met 53.70 punten morgen in de cross. "Ik was heel tevreden met mijn proef vandaag. Ik had een goeie proef met hier en daar kleine foutjes. Dit paard heeft zo enorm veel potentie, ze is echt fantastisch. Ze is heel competitief en ik hoop morgen met haar een foutloze cross te kunnen rijden", aldus Martens over zijn Holsteiner merrie.

De Nieuw-Zeelander Mark Todd deed uiteraard wat er van hem verwacht werd. Scoren vanaf het begin. Met zijn Kiltubrid Rhapsody staat hij momenteel op een mooie vierde plaats in het klassement. Hij zal aan zijn cross starten morgen met 42.30 punten.

Het beste Nederlandse resultaat kwam van Elaine Pen en haar Dostowjeski. Na een hele mooie proef, die we eigenlijk niet anders van Elaine verwachten, staat zij op een goede 27ste plaats met 49.80 punten.

De Britse Isabella Innes Ker staat nog altijd bovenaan het klassement. Met Carolyn leidt ze het klassement met 42.00 punten. Wel wist de Amerikaanse amazone Lauren Kieffer daar als laatste starter vandaag behoorlijk in de buurt te komen. Zij reed haar Meadowbrook's Scarlett naar de tweede plaats met een score van 42.10 punten.

Klik hier voor de tussenstand na de dressuur.