Ook Alice Naber-Lozeman en Theo van de Vendel teruggezet naar B-Kader door aangepaste criteria

Ook Alice Naber-Lozeman en Theo van de Vendel teruggezet naar B-Kader door aangepaste criteria



Eerder deze week kwam het KNHS met de nieuwe kwalificatie criteria voor de Kaders. Hier bleek al snel dat dressuurruiter Tommie Visser bijvoorbeeld was teruggezet naar het B-Kader omdat hij niet aan de nieuwe criteria van het Olympische kader voldoet.

Nu blijkt ook dat dit geldt voor de twee Olympische eventing ruiters Alice Naber-Lozeman en Theo van de Vendel. Beide ruiters reden in Rio nog mee op de Olympische Spelen, maar volgens de nieuwe criteria van het KNHS zijn ze nu teruggeplaatst in het B-Kader.

Naast de Olympische Spelen had Alice Naber-Lozeman op zijn zachtst gezegd een goed jaar waarbij zij de beschikking heeft over meerdere toppaarden voor zowel de drie als de vierster wedstrijden. De amazone staat nu in het B-Kader opgenomen met ACSI Peter Parker (v. I'm Supposin xx) en met haar Boekelo topper Harry Belafonte (v. Heraldik xx) met wie ze het Nederlands Kampioenschap opnieuw wist te winnen. Theo van de Vendel staat met zijn Olympische topper Zindane (v. Kreator) opgenomen in het B-Kader.

In het A-Kader vinden we op dit moment enkel nog Merel Blom met haar Rumour Has it N.O.P. (v. Esteban) en Tim Lips met Bayro N.O.P. (v. Casantos). Lips besloot onlangs zelf nog om uit het A-Kader te stappen vanwege zijn focus als trainer voor het Chinese Team.

Een andere nieuwe regel is dat er nu een maximum aantal deelnemers per kader bestaat. Zo ligt deze slechts zes combinaties voor zowel het A als het B Kader team.

Bekijk hier de nieuwe criteria