Nieuwe Eventingsterren structuur in de maak

Nieuwe Eventingsterren structuur in de maak
Het FEI Eventing Commitee wil sleutelen aan de formules van de verschillende internationale eventing wedstrijden. Dit gebaseerd op de voorstellen van de verschillende nationale bonden. Het doel is om in 2018 het sterrensysteem in 2018 te veranderen.

Er komen twee niveaus bij. Het laagste internationale eventingniveau zal voortaan de CI1* noemen, deze start op een hoogte van 1.05m. De CCI4*-wedstrijden krijge een apart statuut. De Olympische Spelen en de wereldruiterspelen worden een CCI5*-wedstrijd.





Het doel van de CI1* is de overgang tussen het nationale en internationale niveau te vereenvoudigen. Voornamelijk de landen die minder affiniteit hebben met de paardensport (eventingsport) waren hiervoor vragende partij.

De FEI stelt voor om de huidige CCI4*-evenementen, zoals Badminton en Burghley, in een speciale sectie op te nemen, die buiten de sterrenstructuur valt. Men stelt voor om deze groep een nieuwe naam te geven, zoals ‘Iron Horse’ of ‘Masters’.

In de nieuwe plannen worden de Nations Cup- en wereldbekerwedstrijden CIC5*. Hierin is de dressuur en het springen op het huidige CCI4*-niveau en cross-country op CIC3*-niveau. De Olympische Spelen en de wereldruiterspelen krijgen de CCI5*-status.

Kijk hier naar het nieuwe sterren-schema.