Nienke van Roekel wint het Bollert Brons 2013

Afgelopen weekend was het Nienke van Roekel die tijdens een door zon overgoten Bollert Brons 2013 in Neede de titel Gelders Kampioen L eventing en het Bollert Brons mee naar huis nam. Het terrein van de Pasruiters lag er prachtig bij en de waterbak en "lus' voor de L en M rubriek over het hoofdterrein waren een echte publiekstrekker. De eerlijk cross gaf weinig problemen voor het sterke deelnemers veld waardoor voornamelijk tijd grotendeels bepalend voor de plaatsing.



Regio kampioenschappen Gelderland


In de klasse M paarden bleef Silke Smits met haar Zjiem  als enige foutloos binnen de tijd en wist hiermee de titel voor het Gelders Kampioenschap.  Alice Naber-Lozeman volgde met Bob The Builder  op een tweede plaats, die in plaats van in Waregem in Neede van de partij was.  Derde werd Wouter Hermelink met Arendsoog.

Door grote veld bij de L paarden werd het van belang om op alle drie de onderdelen goed te scoren. Nienke van Roekel stond met Copain Z  na de dressuur op een gedeelde eerste plaats en dankzij een foutloos springparcours en een foutloze cross met weinig tijdfouten pakte zij hier de titel en het Bollert Brons. Henrieke Boonzaaijer met Bucelli werd tweede en Bella van der Borch behaalde met Upsidedown een mooie derde plek.

Voor het regio kampioenschap komen ook de klasse B paarden in aanmerking. Hier was het Henrike Fijn met Ronacino die vanaf de dressuur aan de leiding ging en haar plaats wist vast te houden. Tweede werd Vera Huntink met ACDC en de derde plaats eindigde Franciska Schipper met Amulet.

In de klasse Z ponies ging de titel naar Gerdine Frens met Montignac Du Vi. In de klasse M ponies was het  Alvyra Arendsen Raedt met Mr. Djago die een spectaculaire wedstrijd van begin tot eind reed en de titel won. Tweede werd Mayke Rexwinkel met Queeny. Regiokampioen klasse L ponies werd Nicole van Eck met Spirit. Tweede, Kristy de Roo met Tom.

Regio kampioenschappen Utrecht


De regio Utrecht had vergeleken met Gelderland minder deelname. Toch werd het een spannende strijd om de kampioenstitels.

In de klasse M paarden reed Rody Smits met Lassban Clover Marque naar de winst. Bij de  L paarden was het Annemiek Oudijk met Beijing Nu Lan die in een veld gedomineerd door heren met ruime voorsprong de titel wist te grijpen. Kees van de Geest werd hier tweed een Arno van de Geest mocht de derde plaats op het ere podium vullen.  Judy Schep won  de klasse B paarden.

Fabienne van der Pol wint met Koralo het Utrechts kampioenschap voor de M ponies.  Lucy Groenen won met Akkershoeve’s Wesley de klasse L ponies en de klasse B werd gewonnen door Britt Dekker met Riverdance.

Kijk hier voor de volledige uitslag.