Nederlands eventingseizoen staat op het punt te beginnen

Nederlands eventingseizoen staat op het punt te beginnen

Als de weergoden niet teveel roet in het eten gooien start dit weekend het eventingseizoen in Nederland. Openingswedstrijd is al jaren de wedstrijd in Alphen-Chaam. Voor de Nederlandse ruiters zijn er dit jaar ook weer twee competities: de KNHS-Eventing Cup en de KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup.





Voor de basisruiters is er de KNHS-Eventing Cup, de eerste wedstrijd die daarvoor meetelt, wordt komend weekend in Chaam verreden. De laatste wedstrijd staat helemaal aan het einde van het seizoen gepland. Van alle eventingwedstrijden in Nederland, tellen automatisch alle rubrieken voor de klassen L, M en Z mee voor de competitie. Anouk van Wijk was vorig jaar winnares van deze competitie, zij ontving haar prijzen tijdens het jaarlijkse eventingfeest.

De organisatie van de wedstrijd in Chaam is nog vol goede moed dat alles door kan gaan zondag. Voor het laatste nieuws kun je op de website van de wedstrijd terecht.

De KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup is er voor de internationaal startende Nederlandse ruiters. Punten voor deze competitie kunnen worden verdiend op alle Nederlandse internationale eventingwedstrijden. De afsluiting van deze wedstrijdreeks is tijdens Military Boekelo waar ook het Nederlands Eventing kampioenschap wordt verreden. Alice Naber was met ACSI Peter Parker afgelopen jaar winnaar van de eerste KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup

Kijk hier voor meer informatie over de KNHS-Eventing Cup

Kijk hier voor meer informatie over de KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup

Kijk hier voor de Nederlandse wedstrijdkalender