Nederlanders blijven maar winnen in Portugal

Nederlanders blijven maar winnen in Portugal
Elaine Pen (Voorschoten) is het Europese eventingseizoen fantastisch begonnen. Met haar Dostojewski won het voormalig Rabo Talent van het Jaar de CIC3 in het Portugese Barroca D’Alva. Merel Blom (Breukelen Ut.) maakte het Oranje succes compleet door met haar Rumour has It als tweede te eindigen.

“Het is echt een top begin van het seizoen. Dostojewski heeft hier twee wedstrijden gelopen en ze beide gewonnen. Eerst twee weken geleden de één ster en nu de drie, echt super. De dressuur ging heel goed en in de cross ging hij foutloos. Er stonden echt een paar lastige combinaties in, daar heb ik wel wat tijd voor genomen. Daardoor waren we wel 21 seconde te langzaam, maar aan het einde was dat toch nog de tweede tijd van de dag. Hij heeft het echt super gedaan. In het springen kregen we één fout, dat mochten er twee zijn dan hadden we ook nog gewonnen.”

Elaine had meerdere paarden mee naar Portugal. Olympische troef  Vira en de grote vos Undercover liepen in een eerdere wedstrijd  al een twee ster en zullen aan het eind van de maand in het Franse Fontainebleau, waar de eerste wedstrijden voor de Nations Cup verreden worden, tijdens de 3* in actie komen.

Merel Blom kan tevens terugkijken op een super seizoenstart. De amazone uit Breukelen met Rumour has It in de cross slechts zeven seconde te langzaam en had de snelste tijd van de dag. De twee balken in het springen brachten haar tweede plaats na de cross niet in gevaar.  Ook Vera Grevelink (Asten) reed met Udiana een nette wedstrijd met een cross zonder hindernisfouten, uiteindelijk werd zij zevende.

Niet alleen in de 3* wedstrijd was er Nederlands succes. In de CCI1* die dit weekend ook verreden werd, waren ook Florinoor Hoogland (Den Dolder) en Jan van Beek (Rijsbergen) met top klasseringen goed op dreef. Zij moesten alleen de Belgische Karin Donckers, die vanaf het begin de leiding neemt, voor zich dulden op het podium. Hoogland samen met Captain Henes vanaf de dressuur tweede en weet, net als Dockers, verder geen strafpunten toe te voegen. Jan van Beek weet hetzelfde te doen voor de derde positie, met nipte voorsprong op, nogmaals, Karin Donckers die ook de vierde plaats pakt in de één ster.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Bron: KNHS