Nederland voorlopig tweede in Nations Cup Strzegom

Nederland voorlopig tweede in Nations Cup Strzegom
Nederland is goed van start gegaan in de Nations Cup op de Strzegom Horse Trials. Het team bestaande uit Alice Naber-Lozeman, Jeanette Chardon, Ilonka Kluytmans en Jordy Wilken staat voorlopig tweede met 151.30 strafpunten. Duitsland gaat aan de leiding met 138.30 strafpunten. Eventing natie Groot-Brittanië is voorlopig derde.

Duitsland neemt ook in het individuele klassement de leiding na de dressuur. Rüder en Colani Sunrise (v. Chico's Boy) gaan op kop met 43.50 strafpunten. Zijn landgenote Beeke Jankowski staat derde met Tiberius 20 en Andreas Dibowski en FRG Butts Avedon zijn voorlopig vierde.

België mag dan wel niet met een team aan de start komen in Strzegom. Toch zouden we eens kunnen over wegen om Donckers af te vaardigen. Want ook in de CIC3* doet de amazone het goed! Met de 9-jarige Chilli Morning-dochter Jalapeno staat de Belgische Queen of Eventing voorlopig op een tweede plaats met 44.40 strafpunten. Ook Lamicell unique zette een goede dressuurproef neer. De 13-jarige nakomeling van Vigo D'Arsoulles staat voorlopig zevende met 47.60 strafpunten.

Alice Naber-Lozeman en ACSI Peter Parker (v. I'm Supposin) staat op een vijfde plaats met 46.90 strafpunten. Hierdoor blijft de amazone uitzicht houden op het podium als ze een goede cross country neerzet vandaag. Jeanette Jardon en Vienna (v. Romeo B) staan voorlopig 12e en Kluytmans scoorde 52.50 met Canna There He (v. Veron) is en is voorlopig 15e. Jordy Wilken maakte een mindere start in de dressuur als zijn teamgenoten. Hij staat met Chapeau Spirit (v. Ukato) op een score van 63.80 strafpunten en is daarmee nu 36ste.

Kijk hier oor alle resultaten.