Nederland heeft er een nieuwe Internationale Eventing wedstrijd

Nederland heeft er een nieuwe Internationale Eventing wedstrijd
In het laatste weekeinde van april 2014 vindt de eerste editie van de North Holland Horse Trials plaats.

Op de terreinen van Manege Beukers, gevestigd aan de Wagenweg 12 en het schitterende waterschap Groot Geestmerambacht, zal in Oudkarspel, vlakbij Alkmaar, een internationale samengestelde wedstrijd door zowel pony- als paardencombinaties op het hoogste niveau (CCIP* en CCIP** / CIC* en CIC**) worden verreden.

Een samengestelde wedstrijd, eventing of military genoemd, bestaat uit een dressuur-, een spring- en een cross-country proef. De bekendste wedstrijd in Nederland op dit gebied is de Military te Boekelo.

De cross-country is het meest spectaculaire onderdeel van de wedstrijd. Dit is een parcours van ongeveer 3300 meter lengte. Het parcours bevat natuurlijke streekeigen hindernissen, zoals constructies van natuurlijke materialen, boomstammen, picknicktafels, waterpartijen, melkbussen, ophaalbruggen en aardappelhopen. De cross-country dient binnen een vastgestelde tijd met zo min mogelijk strafpunten te worden verreden.

Bij de wedstrijden zal een zogenaamd strodorp ingericht worden met diverse kramen voorzien van allerhande countryproducten en ruitersportartikelen.

Uiteraard worden alle mogelijke voorzieningen getroffen om dit evenement voor mens en dier veilig en verantwoord te laten verlopen en worden alle deelnemende dieren verplicht onderworpen aan een veterinaire keuring. Deze keuring is ook een bezoekwaardig onderdeel van de wedstrijd.

De indeling van de wedstrijd is;

Vrijdag 25 april 2014
Keuring

Zaterdag 26 april 2014 (Koningsdag)
Dressuur paarden/pony’s
Springen paarden/pony’s

Zondag 27 april 2014
Cross-country pony’s CCIP* en CCIP**
Cross-country paarden CIC* en CIC**

Toegang voor bezoekers is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid. Ga voor meer informatie naar www.northhollandhorsetrials.nl

Persbericht: North Holland Horse Trials