Nederland 1,2,3 in CIC1* Barroca d'Alva

Nederland 1,2,3 in CIC1* Barroca d'Alva
In het Portugese Barocco d'Alva werd dit weekend een CIC1* en CIC2* verreden. Met maar een vijftal Nederlandse starters in de CIC1* wist Nederland wel een visitekaartje af te geven door de zege van Merel Blom met Mr.Feelgood.

Blom pakte de leiding na de dressuur met 44.3 strafpunten en hield haar lei verder schoon en reed daarmee rechtstreeks naar de overwinning. Het hele podium kleurde oranje door dat de Zuid-Afrikaanse Victoria Scott en de Fransoos Rudolphe Schrerer het af lieten weten in het springparcours. Hierdoor eindigde Elaine Pen op een tweede plaats met Aristocraat. Een nette derde plek was er voor Vera Grevelink met Udania die eveneens geen fouten toevoegde aan haar dressuurscore.

In de CIC2* was Jan van Beek de enige starter voor Nederland, met Cheverny's Choice wist hij geen top klassering te noteren door te veel tijdfouten te incasseren cross-country onderdeel. Deze rubriek werd gewonnen door de Amerikaanse Elisabeth Halliday-Sharp die naast de winst met Fernhill by Night ook de derde plaats pakt met HHS Cooley.

Kijk hier voor de uitslag.

foto: Althea Bleekman