Military Boekelo pakt groots uit op deze 45ste editie

Military Boekelo pakt groots uit op deze 45ste editie
Aanstaande donderdag is het weer zover, het grootste en één van de mooiste paardensport evenementen van Nederland gaat dan weer van start.
Dan hebben wij het natuurlijk over de Military Boekelo - Enschede, die in het Overijsselse plaatsje Boekelo verreden zal worden.


Deze 45ste editie van de Military Boekelo - Enschede vindt plaats van 8 tot en met 11 oktober. Meer dan 100 combinaties uit 19 landen zullen deelnemen aan dit mooie evenement. Olympisch Parcoursbouwer Sue Benson heeft ook dit jaar weer een zeer spectaculaire cross-counrty opgebouwd, die aankomende zaterdag één van de vele hoogtepunten zal zijn.


Dit jaar zullen de deelnemers uit Australië, Nieuw-Zeeland en japan tegen elkaar strijden om dat felbegeerde ticket naar Rio binnen te halen. Maar ook voor de Nederlandse ploeg is deze military een belangrijke testcase op weg naar de Olympische Spelen in 2016.

Naast de paardensport is er een heleboel te doen en beleven op de military. Deze 45ste editie staat in het teken van topsport, business en pleasure.
Zo is er een groot strodorp aanwezig met vele stands, zal de welbekende herfst-fair plaatsvinden op verschillende dagen, zijn er speciale optredens van artiesten, er zullen verschillende bijeenkomsten zijn maar ook de KWPN paardenveiling zal deze dagen plaatsvinden.  “Het is heel hard werken dit jaar en we staan nu aan de vooravond van het evenement dat mogelijk is door de vele sponsoren en vrijwilligers. Iedereen is volop in de weer om Boekelo weer om te toveren tot het paardensportcentrum van de wereld en daar ben ik enorm trots op,” aldus Robert Zandstra, voorzitter van de Military Boekelo-Enschede. Bovendien is dit waarschijnlijk de voorlaatste editie op het huidige hoofdterrein in verband met de aanleg van de N18.


Een speciale app is gemaakt om het programma boekje te vervangen, hierin vind je niet alleen het volledige programma terug maar staat ook de route in vermeld.
Klik hier voor Android.
Klik hier voor Apple.




Internationaal deelnemersveld


Het deelnemersveld bestaat uit ruim 100 combinaties uit 19 landen. Daarbij zitten sterke landen als Australië, Nieuw Zeeland, de USA, Groot Britannie en Ierland maar ook ruiters uit Zimbabwe, Tunesië, Japan en de Volksrepubliek China. Daarmee toont de eventingsport aan dat ook deze hippische discipline sterk mondialiseert. Het sportieve  belang van deze editie van de Military van Boekelo is dit jaar niet alleen deze te winnen maar vooral om te weten waar men als ruiter en paard staat met het oog op de Olympische Spelen volgend jaar in Rio de Janeiro. De Nederlandse Equipe bestaat dit jaar uit:
Alice Naber - Lozeman - Acsi Peter Parker , Tim Lips - Brent, Eef Hamers - Capri Van't Gestelhof, Merel Blom - Chiccolino, Andrew Heffernan - Millthyme Corolla, Tim Lips - Vakarlos, Althea Bleekman - Ziomf.



Speciaal arrangement



In het kader van de start van de Twentse Ambassade Amsterdam is samen met Military Boekelo-Enschede een arrangement ontwikkeld voor de ‘hunkertukker’ en ‘westerling’ om kennis te maken met dit geheim van Twente. De arrangementen zijn te boeken via www.twentseambassade.amsterdam 



Ook dit jaar verzorgen TV Enschede FM, 1Twente en de Military Boekelo-Enschede in samenwerking met de vele partners elke dag live Military Vandaag via radio, tv en internet. Thuisblijvers hoeven dus niets te missen.





Wij kijken alvast uit naar dit topevenement en zullen alle dagen live aanwezig zijn voor verslaggeving en foto's.



Om jullie 'onze trouwe lezers' een extra graantje te laten meepikken van deze military, hebben wij dan ook een fantastische gastblogger voor jullie.
Niemand minder dan Alice Naber-Loozeman zal elke dag in een blog vertellen over haar belevenissen en hoe haar dag eruit zag.


Alice NaberLozeman-Harry Belafonte-Boekelo14(2)