Military Boekelo klaar voor top editie op 'oale groond'

Military Boekelo klaar voor top editie op 'oale groond'
Volgende week woensdag is het dan eindelijk weer zover. De laarzen kunnen uit het stof, de hoedjes uit de kast en de warme jassen en/of poncho's kunnen vast worden uitgehangen. Het is namelijk weer tijd voor een van de grootste outdoor evenementen van Nederland, Military Boekelo. Vanmiddag kregen we alvast een klein voorproefje op het nieuwe 'oude' terrein in het Teesinkbos.

Op 'oale groond' werden we dan ook welkom geheten voor de persmeeting die vanmiddag plaats vond. Hier stond een mooie rondleiding gepland op het nieuwe terrein, wat er overigens fantastisch bij ligt. Na het welkom en het verzamelen bij de waterbak, waar het ook dit jaar weer vol zal staan om van deze spectaculaire hindernis niets te missen, kregen we alvast de mogelijke aanrijdt routes uitgelegd. Ook dit jaar is het weer een pittige uitdaging voor de ruiters, die toch altijd met veel bravoure door deze waterbak komen. Military Boekelo zal dit jaar dan ook decor staan voor de eerste finale van de KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup finale, maar is tevens de thuishaven van de Nations Cup finale.



Vanuit deze waterbak werden we per huifkar vervoerd langs een gedeelte van de cross route, om uiteindelijk uit te komen bij het nieuwe stallencomplex. Ook hier is dit jaar alles tip top in orde en ziet het er zeer verzorgd uit. In de aangrenzende binnenbak zal dan ook een volledig stallencomplex gebouwd worden, waar de ruiters tevens terecht kunnen bij de afspuit-plaats.



Het hoofdterrein waar ook de piste ligt, waar de dressuur en op zondag het afsluitende springen zal worden verreden, ligt er eveneens mooi bij. Naast de vele VIP tenten die om de piste zijn heen gebouwd, is er volop ruimte om ook vanaf de tribune of de zijkanten de wedstrijd te volgen. Ondanks dat de bouw van de cross nog in volle gang was, beloofd het opnieuw een spetterend spektakel te worden, voor zowel ruiter, paard als bezoeker.

Een leuk extra nieuwtje is dat over drie jaar de 50ste! editie zal worden gevierd van Military Boekelo. Dat jaar zal er groots worden uitgepakt en zal er onder meer een boek verschijnen over 50 jaar Military.

Zo staan er dan ook weer diverse top namen in de master list. Voor Nederland zijn dit Althea Bleekman en Dasj, Sanne de Jong met haar Enjoy, Renske Kroeze die hier van start gaat met Henri Z, Tim Lips zal aan de start verschijnen met Bayro. Vervolgens zal Alice Naber-Lozeman maar liefst twee paarden starten, dit zijn haar ACSI Peter Parker en ACSI Zamzam, zal Jan van Beek aan de start komen met Diamond Lancer, zien we Theo van de Vendel met Zindane en duimen we voor Jordy Wilken en zijn Chapeau Spirit dat zij ditmaal de cross kunnen uitrijden.

Opvallende afwezige voor het Nederlandse team is Merel Blom. Zij verscheen vanmiddag nog even aan het woord, waarbij ze aangaf dat ze simpelweg de tijd niet kan vinden om haar paarden klaar te hebben voor Boekelo dit jaar. Dit vanwege een pittige studie die de amazone volgt, waar ze dit jaar wel wat meer aandacht aan moet besteden, daar vorig jaar de grootste focus voor de amazone op Rio lag. Wel hoopt ze volgend jaar weer van de partij te zijn.

[caption id="attachment_153724" align="alignnone" width="1200"] Jacob Melissen en Merel Blom[/caption]

Dan voor het Australische team zien we onder meer Paul Tapner met Counter Party en de winnaar van het Wereldkampioenschap Jonge Eventing paarden Christopher Burton. Hij zal aan de start komen met Cooley Lands met wie hij in Blenheim de driesterren CIC nog wist te winnen. Voor België zien we Lara de Liedekerke-Meijer met Averouge des Quatre Chenes en zal ook Joris Vanspringel deelnemen met zijn Imperial van de Holtakkers. Ook Giel Vanhouche en zijn Azrael zien we terug op de lijst.

 

Het Duitse team zal onder meer vertegenwoordigd gaan worden door Andreas Dibowski en FRH Corrida en Anna Siemer die met haar Chloe en haar FRH Butt's Avondale zal starten. Terwijl het Britse team onder meer Fiona Breach met Kilcannon Harley Cruise, Laura Collett en Cooley Again, Izzy Taylor en Call me Maggie May, Zara Tindall en haar The Precious One en natuurlijk Oliver Townend zijn Ridire Dorcha mee zal nemen.

Voor Ierland vinden we dan nog Sam Watson en zijn Ardagh Highlight terug op de lijst, maar ook Cathal Daniels met zijn Sammy Davis Junior. Ook het team van Nieuw-Zeeland brengt bekende namen met zich mee. Zo vinden we Sir Mark Todd en zijn McClaren, Tim Price met Cekatinka, Blyth Tait en Dassett Courage maar ook Daniel Jocelyn met Grovine de Reve.

Voor de volledige lijst klik je hier

 

[caption id="attachment_153726" align="alignnone" width="1200"] Uitreiking prijs Para-Paard, door voorzitter Robert Zandsta[/caption]