Martin Lips: "Ik verwacht dat we toch een top vijf notering kunnen halen hier met het team"

Martin Lips: "Ik verwacht dat we toch een top vijf notering kunnen halen hier met het team"
De eerste ruiter zal vandaag de laatste ruiter zijn, als Oliver Townend die vanmorgen ook al het spits afbeet met zijn Cooley SRS, de dag afsluit met zijn tweede paard.. Ballaghmor Class. Het koude weer leek de ruiters geen parten te spelen. Wel werd er van verschillende kanten aangegeven dat de juryleden hun scores over het algemeen erg laag hielden.

Voor het Nederlandse team kwamen vandaag aan start Alice Naber Lozeman met haar Coral Estate Harry Belafonte en ACSI Zamzam. Met Belafonte staat zij op een voorlopige 23e plaats met een score van 53.90 punten. Met de KWPN gefokte ACSI Zamzam staat ze op een 27e plaats met 57.10 punten. Tim Lips staat momenteel als beste Nederlander in het klassement. Samen met zijn schimmel Keyflow reed hij naar een score van 53.70 punten waarmee hij op de 22e plaats eindigde.

Ook Renske kroeze kwam vanmiddag aan de start met haar Jane Z. Zij kregen te maken met wat muzikale ondersteuning vanaf het terrein, waardoor Jane Z wat fit werd, maar zei wisten dit prima op te pakken in de proef. Met een totaal van 62.40 punten staat ze op een voorlopige 44e plaats. Jordy Wilken die hier voor het eerst in Boekelo start dit weekend plaatst zich met Burry Spirit met 61.20 punten op de 41e plaats.

Bondscoach Martin Lips: "Mijn verwachtingen voor het team zijn goed. Met de sterke dressuurproef die we nog gaan krijgen van Elaine Pen en met Alice en Tim die in de cross nog wat kunnen inhalen, verwacht ik een top vijf notering in deze finale van de Nation's Cup. De cross is heel erg technisch en er wordt dan ook heel veel stuurwerk verwacht van de ruiters. Boekelo is ieder jaar weer een absoluut top evenement en ik hoop dat ze niets aan het huidige concept gaan veranderen. De mix tussen Pleasure, Business en Topsport is fantastisch en is er één waar veel internationale organisaties jaloers op zijn", aldus de bondscoach van het Nederlandse team.

Helemaal bovenaan het klassement staat op dit moment de Britse Isabella Innes Ker met haar Carolyn. Zij gaan aan de leiding met 42.00 punten. Ook de Australiërs beginnen aan een goede eerste dressuurdag. Met een tweede plaats voor Paul Tapner en zijn Bonza King of Rouges met 42.20 punten, volgt ook Sam Griffiths op een mooie derde plaats met zijn Beaurepaire Nemo met een totaal van 43.60 punten.

Het team van Groot-Brittannië sluit de top vijf af met een vierde plaats voor Oliver Townend en zijn Cooley SRS. Dit tweetal kunnen wel eens één van de favorieten zijn van dit weekend. Met een score van 45.20 punten blijft hij voor op zijn landgenote Flora Harris die hier met Bayano naar een vijfde plaats rijdt met een score van 45.50 punten.

De grote nummer twee van vorig jaar vinden we ook terug in de top 10. De Nieuw-Zeelander Blyth Tait eindigt met zijn zelfde paard als vorig jaar, Xanthus III, op een negende plaats. De verwachting is dan ook dat hij er extra voor zal gaan in de cross-country die zaterdag verreden zal worden.

In de eventing wordt gewerkt met een strafpunten systeem. De proef die verreden is krijg je een score voor die daarna wordt omgerekend naar strafpunten. Hierdoor kunnen er grote wijzigingen plaatsvinden in het klassement na bijvoorbeeld de cross-country of het afsluitende springen op zondag.

Klik hier voor alle resultaten

alice-naber-lozeman-harry-belafonte-michael renske-kroeze-jane-z tim-lips-keyflow tom-van-den-broeck-f-f-welldone

jordy-wilken-burry-spirit-1