Lion D'Angers: Michael Jung aan leiding na cross, maar ook fantastische derde plaats na cross voor Merel Blom

Lion D'Angers: Michael Jung aan leiding na cross, maar ook fantastische derde plaats na cross voor Merel Blom
In Frankrijk wordt dit weekend de welbekende Lion D'Angers verreden. Het Wereldkampioenschap voor jonge eventingpaarden van 6 en 7 jaar.

Na de cross-counrty van vandaag staat in het klassement van de 7-jarigen de Duitser Michael Jung bovenaan het scoreboard. Samen met zijn Lennox 364 reed hij naar de winst met een totaal van 38.0 strafpunten. Maar ook in het klassement van de 6-jarigen vinden we de Duitser bovenaan. Daar staat hij met zijn Fischerincantas ook op een voorlopige eerste plaats met 39.1 strafpunten.

In de 7-jarige rubriek staat op een voorlopige tweede plaats de Australische Emma Dougall met haar Fernhill Tabasco en 44.3 strafpunten. Haar landgenoot Christopher Burton, die vorige week nog hoge ogen wist op te gooien in de  cross-country van Boekelo, volgt op een derde plaats met Cooley Lands en 44.7 strafpunten.

In deze rubriek staat voorlopig de Britse Laura Collet met Mr Bass op een vierde plaats, gevolgd door haar landgenoot William Fox-Pitt met The Soapdodger. Fox-Pitt had met zijn tweede paard een val op hindernis 20 en is na behandeling in het veld afgevoerd naar het ziekenhuis. Het is op dit moment niet bekend hoe de ruiter er aan toe is. De vraag is dus of hij uberhaupt aan de start zal verschijnen morgen om een finaleplaats.

Jan van Beek staat op een 38ste plaats na de cross en zal morgen dus in het afsluitende springen nog wel kunnen stijgen in het klassement.

Ook de 6-jarige rubriek werd verreden, waarbij dus zoals genoemd Michael Jung aan de leiding gaat. Hier volgt de fransoos Stanislas De Zuchowicz op een tweede plaats met Vingt Vingt en 44.1 strafpunten. In deze rubriek is het Merel Jong die op een fantastische derde plaats staat na de cross met haar The Quizmaster en 45.2 strafpunten. Zij zal morgen dus nog mooie resultaten kunnen behalen in het afsluitende springen.

Ook Sanne de Jong vinden we terug in de top 10 na de cross-country, zij staat op een momenteel 8ste plaats en kan daar ook zeker nog ver mee komen morgen.

Het zal morgen dus een spannende dag worden voor onze Nederlandse combinaties.

 

William Fox-Pitt The Soapdodger - William Fox Pitt - The Soapdodger

- Michael Jung - Lennox 364