Jordy Wilken hoopt op sportieve revanche in Boekelo

Jordy Wilken hoopt op sportieve revanche in Boekelo

Voor Jordy Wilken was het een wisselvallig jaar. Begin dit jaar maakte hij de succesvolle overstap naar de senioren bij de eventing, waarbij hij gelijk mooie resultaten binnen haalde. Hij werd ingezet in de landenwedstrijden waar hij in Houghton Hall dan ook als beste Nederlander wist te eindigen. Toen kwam daar in oktober de val in Boekelo aan het einde van de cross, waarbij Wilken even buiten bewustzijn raakte nadat hij met zijn paard over de kop ging op hindernis 20. Maar al snel zat de sportieve ruiter weer in het zadel en is hij zich aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen. Via Ruiters in Oranje deed hij zijn verhaal.








“Het jaar begon voor mij super goed. Ik ben heel tevreden over de overstap naar de senioren en ik kan het best succesvol noemen, omdat ik in de eerste wedstrijden serieus mee kon draaien. Ik heb de kans gekregen van Martin Lips in landenwedstrijden uit te komen en dat heeft veel voor mij betekend. Aan het begin van het seizoen mocht ik invallen in het Nederlandse team voor Tim Lips in Houghton Hall. Ik eindigde daar als beste Nederlander, waardoor ik ook mee mocht naar Polen en Waregem in België. In september kwam een grote droom uit, ik ging mijn debuut maken in Boekelo. Ik had de dressuur niet slecht gereden en in de cross waren we heel goed onderweg. Totdat mijn paard Burry in aanloop naar hindernis 20 even schrok van het publiek en op drie galopsprongen voor de hindernis slipte. Het ging helemaal mis, we sloegen samen over de kop. Ik ben tien minuten buiten bewustzijn geweest, maar gelukkig mankeerde mijn paard helemaal niets. Ik ben er met een hersenschudding, een paar gekneusde ribben en pijnlijke schouder van af gekomen. Na twee dagen in een donkere kamer te hebben gelegen, ben ik weer rustig gaan opbouwen. Eigenlijk zat ik alweer heel snel in het zadel, alleen deed ik in het begin nog wel eens even slapen tussendoor. Nu ben ik weer helemaal beter en volop aan het trainen.

Door het Rabo Talententeam kon ik dit jaar blijven lessen bij Joyce Heuitink. Dat doe ik met veel plezier en zij helpt mij super met de dressuur. Daarnaast heeft de Rabobank mij gekoppeld aan Samira Noman van Triple V. Zij heeft mij op haar beurt geholpen aan twee sponsors. Die financiële steun is fantastisch, want op die manier kan ik naast mijn werk als stalruiter mijn eigen stal thuis draaiende houden. Ik kan kortom blijven doen wat ik het leukst vindt. In maart pak ik de wedstrijden weer op in Fontainebleau en ik hoop heel erg mijn sportieve revanche te kunnen halen op Boekelo komend jaar.”