Jonty Evants organiseert crowdfunding om paard te behouden

Jonty Evants organiseert crowdfunding om paard te behouden
De Ierse eventingruiter Jonty Evants heeft een poging gelanceerd om via crowdfundig zijn Olympisch paard, Cooley Rorkes Drift (v. Courage II) te kunnen behouden. Via de crowdfundig hoopt de eventingruiter op een bedrag van 550.000 Pond. Met het initiatief wil Evans de eigenaars er van weerhouden de viervoeter te verkopen en zijn plaats voor het Europees Kampioenschap te behouden.

De combinatie sprong reeds enkele successen bij elkaar. De ruiter laat weten dat deze niet onopgemerkt zijn gebleven. "De eigenaren van het paard hebben al meermaals de aanbieding gekregen hem te verkopen. Ik kan uiteraard goed begrijpen dat de eigenaars een goed bod op een bepaald moment zullen accepteren."

Evans en Art  (bijnaam voor het paard) zijn bovendien geselecteerd voor het Europees Kampioenschap in Strzegom in september. In het beraamde bedrag van ruim één half miljoen pond is oa. de trip naar Polen inclusief.

De huidige eigenaren kochten Art in 2010 aan. Met Evans sprong de viervoeter vorig jaar naar een negende plaats op de Olympische Spelen van Rio.