Janneke Boonzaaijer wint in Barroca d'Alva

Janneke Boonzaaijer wint in Barroca d'Alva
De tweede en laatste week van de internationale eventingwedstrijd in het Portugese Barroca d'Alva werd afgesloten met een overwinning voor het KNHS talententeam amazone, Janneke Boonzaaijer. Samen met Champ de Tailleur (v. Quidam de Revel) crosste ze foutloos naar de finish. Ook bij het springen haalde de amazone een topklassering en wist zo haar iets zwakkere start na de dressuur meteen recht te zetten.

Elaine Pen werd vierde met haar Casco-zoon Blue Nile. Het duo noteerde enkel enkele tijdsfouten in de cross wat ze op een vierde plaats bracht. Pen kwam ook aan de start met Vira maar trok het paard terug voor het springen. "Vira liep na de cross niet helemaal lekker. De dierenarts was vergeten bloedonderzoek naar lab te sturen dus hebben we geen risico genomen."

Tussen Boonzaaijer en Pen eindigden de Ierse Michelle Kenny met Carlchen (v. Clinton II)) op de tweede plaats en Ryuzo Kitajima uit Japan met de KWPN’er Feroza Nieuwmoed (v. Querly Elvis) op de derde plaats. Janneke’s vader Gert Boonzaaijer werd tiende met Beat It (v. Tygo).