IJzersterke Tim Lips op derde plaats na cross Military Boekelo

IJzersterke Tim Lips op derde plaats na cross Military Boekelo
Het was een spannende cross vandaag op Military Boekelo en het klassement kent dan ook wel een aantal wijzigingen. Het is de Nieuw-Zeelander Tim Price die met zijn KWPN-er Cekatinka (v. King Kolibri) de leiding van het klassement overneemt met een totaal van 43.70 strafpunten. "Normaal rijdt ik niet met dit paard, maar omdat mijn vrouw is bevallen kwam dit zo uit. We hadden een goede cross en het paard liep echt goed", vertelt Price. "Ik heb wel naar een aantal andere ruiters gekeken om te zien hoe zij bepaalde hindernissen sprongen. Hier heb ik mijn eigen plan uit getrokken en dit heeft voor mij heel goed uitgepakt".

De Chinese ruiter Alex Hua Tian volgt op nu op een tweede plaats. De in Engeland woonachtige Hua Tian en zijn Don Geniro (v. Don Kennedy) kwamen iets over de toegestane tijd binnen waardoor zijn totaal uitkwam op 44.10 strafpunten. Maar ook Tim Lips kwam fantastisch door de cross met de Casantos nakomeling Bayro. "Ik heb mijn paard de keuze gelaten in de sprong, ik wist dat ik met 3 galopsprongen niet uitkwam  en ook niet met 4, dus toen heb ik de controle aan Bayro over gelaten. Ik wist wel dat ik door moest rijden in verband met de tijd van Alex".  Het tweetal zette een geweldige score van 45.50 strafpunten achter hun naam en eindigden daarmee op een voorlopige derde plaats. De vierde plaats is voor Alexis Goury en zijn Trompe l'Oeil d'Emery die hier enkel wat tijdsoverschrijding kende en daardoor nu met 46.10 strafpunten zijn cross eindigt.

Wie zeer tevreden op haar cross kan terug kijken is Alice Naber-Lozeman. Zij maakte een sprong in het klassement van de 30e naar de vijfde plaats. Zo wist ze met haar ACSI Peter Parker naar een score te rijden van 46.20 strafpunten. "De bodem was niet heel goed na alle regen van deze week. Maar ik ben zeer tevreden over mijn cross". Met haar andere paard ACSI Zamzam kende ze echter pech op de laatste hindernis. Ze kwam daar ten val en Zamzam kwam alleen door de finishlijn. De amazone was zelf wel in staat om het parcours uit te lopen.

Sanne de Jong klimt met Enjoy van een 58e plaats naar een 44e plaats in het klassement. Ook Theo van de Vendel maakt een grote sprong van de 95e plaats naar de 51e.

Morgen zal het afsluitende springen nog worden verreden. Hier belooft het nog een spannend moment te worden voor de top vijf.

Klik hier voor alle resultaten