Hippisch Festijn Limburg dit jaar op nieuwe toplocatie

Hippisch Festijn Limburg dit jaar op nieuwe toplocatie
Limburg is met de bouw van Equestrian Centre De Peelbergen een paardensportlocatie met allure rijker. Gezien de ligging is deze locatie buitengewoon interessant voor paardensport uit de Euregio. Met de recente voltooiing van een compleet nieuw ingericht cross- en menterrein biedt Equestrian Centre De Peelbergen uitdaging van breedtesport tot topsport in alle facetten die de paardensport te bieden heeft.

Hippisch Festijn Limburg neemt van 4 tot en met 7 mei het crossterrein voor de eerste keer in gebruik. De organisatie, SGW Noord-Limburg, heeft de afgelopen jaren een goede naam op weten te bouwen in de eventingsport. Dit mede dankzij het uitgebreide programma, dat ruimte biedt aan ruiters van beginners tot internationaal niveau, met een CIC*, CCI* en een pony CCI*. Doordat de organisatie nu de aansluiting heeft gevonden bij Equestrian Centre De Peelbergen en de omliggende hippische zone, streven ze ernaar om op termijn uit te groeien naar een twee sterren wedstrijd.

Het splinternieuwe crossterrein is voorzien van een aantal vaste hindernissen en meerdere watercombinaties. De organisatie heeft daarnaast gekozen voor verplaatsbare crosshindernissen, zodat er steeds nieuwe uitdagingen zijn voor eventingruiters en wisselende wandelroutes voor publiek. Op deze manier worden (top)sport en recreatie verbonden, waardoor het evenement een groot publiek zal aanspreken. Om bezoekers van allerlei interesses vertier te bieden, is er naast de dressuur-, spring- en crossrubrieken ook volop mogelijkheid om te genieten van shows en een ruim opgezet strodorp met winkeltjes, eetgelegenheden en kinderactiviteiten.

Hippisch Festijn Limburg is een mooie gelegenheid voor een kennismaking met cross country als sportief dagje uit. De toegang tot dit alles is gratis en parkeergelegenheid is er meer dan voldoende. Equestrian Centre De Peelbergen is gelegen aan Travers 5 (navigatie Peelstraat) in Kronenberg. Alle info omtrent het Hippisch Festijn Limburg is te vinden op www.hippischfestijnlimburg.nl