"Het was het wachten waard", zei Andrew Nicholson over zijn Badminton overwinning

"Het was het wachten waard", zei Andrew Nicholson over zijn Badminton overwinning
Andrew Nicholson heeft Badminton rondgekomen met een record van 37 keer, maar de titel was hem nooit gelukt, maar daar kwam vandaag verandering in.

"Het was het wachten waard": zegt Andrew Nicholson.

Maar 18 maanden na het herstellen van een levensbedreigende val en 33 jaar na zijn eerste poging voor de titel heeft Kiwi Andrew Nicholson zijn carrière doel bereikt met het winnen van de Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials.

Hij ging van start op de derde positie, maar met zijn 17-jarige ruin Nereo (v. Fines xx) ging hij foutloos rond en kreeg 1 tijdsfout aangerekend in een tijd van 41.10 seconde.

"Nereo is een super paard. De aantallen van grote events dat hij elk jaar deed was ongelofelijk. Ik dacht altijd dat ik Badminton kon winnen en dat ik gewoon moest blijven proberen en mijn beurt afwachten. Het is het wachten waard geweest. Ik heb grote evenement gewonnen, maar dit voelt gewoon anders." zei Andrew.

Na de eventing dag gisteren in Badminton stonden de twee wereldtoppers uit Duitsland op de eerste en tweede positie. Michael Jung eindigde op een tweede plaats met een 0-ronde in de cross samen met zijn grote kampioen La Biosthetique-Sam FBW (v. Stan the Man xx ). Tijdens zijn jumping parcours haalde hij één balk naar beneden wat hem deed eindigen op een tweede plaats.

Ingrid Klimke reed met haar Horseware Hale Bob OLD een ronde om niet te onthouden, ze belande op een negende plaats. Michael gaf toe dat hij een beetje teleurgesteld was met de ene fout, het was niet Sam zijn schuld maar die van hem. "Het is een geweldige week geweest, Sam voelt sterk en gelukkig ook al is hij al 17 jaar oud, op dit moment heb ik het gevoel dat hij nog competities in hem heeft." zei Jung.

De landgenoot van de winnaar Tim Price kwam op de derde plaats te staan met Xavier Faer (v. Catherston Liberator). Mark Todd reed met NZB Campino (v. Contendro I ) en kwam op de vierde plaats te staan. De top vijf werd vervolledigd door de Britse Rosalind Canter met Allstar B (v. Ephebe For Ever La Silla (Ephebe For Ever)).

Klik hier voor alle resultaten.