Hartkamp op soepele wijze naar winst in CCI1* Castenray

Hartkamp op soepele wijze naar winst in CCI1* Castenray

Larissa Hartkamp (Lunteren) heeft met D'Artagnan in het Limburgse Castenray de CCI1* op haar naam geschreven. Komend van een zevende plaats na de dressuur, voegde zij geen enkel strafpunt toe aan haar dressuurscore van 48,91 strafpunten. Hiermee profiteerde zij optimaal van de extra strafpunten die de concurrentie moest incasseren.





Tweede werd Jan van Beek (Rijsbergen) met Diamond Lancer, die eveneens geen extra strafpunten noteerde. De derde plaats was voor Simone Vinther uit Denemarken met Stenvaenge Polise.

Na de eerste twee onderdelen, dressuur en cross, ging de Belg Vincent Martens stevig aan de leiding met een score van 39,78 strafpunten met zijn Eiskonig. Deze combinatie werd vorig jaar nog derde bij het Wereldkampioenschap voor zevenjarige Eventingpaarden in het Franse Lion D'Angers. In het afsluitende springparcours maakten zij echter vier springfouten en werden daarmee teruggeworpen naar een vijfde plaats.

In de CIC1* was er meer succes voor Martens die in deze klasse eindigde op de eerste en tweede plaats met respectievelijk Ardenco en Elita S. Ook hier was er een podiumplaats voor Jan van Beek, die met Keando van de Vinkenhof met slechts 3,2 strafpunten voor tijdsoverschrijding op een totaal van 52,44 eindigde.