Geen Nations Cup in Fontainebleau wegens financiële problemen

Geen Nations Cup in Fontainebleau wegens financiële problemen

Fontainebleau zal dit jaar geen gastheer zijn voor de Nations Cup Eventing die hier al drie jaar verreden wordt. De organisatie krijgt het event dit jaar niet rond, waardoor het evenement is afgelast. Ook de één en tweesterren wedstrijden zijn afgelast.





Pascal Sayous, organisator van CICO Fontainebleau, vertelt: "Ik heb gedaan wat ik kon, maar hoe we er ook voor gestreden hebben, het heeft niet mogen zijn. We hebben daarom het besluit moeten nemen om de stekker eruit te trekken voor dit jaar."


 "Het is moeilijk om een evenement te organiseren die ook voor het grote publiek interessant is op het moment. Er zijn zo veel verschillende grote wedstrijden, dat het publiek ook niet meer weet wat nu wel en wat nu niet interessant is. Ondanks dat we het financieel ook niet rond kunnen krijgen dit jaar, hebben we drie mooie edities gehad. Ondanks dat ons evenement gunstig lag op de FEI kalender, is het helaas niet gelukt om het drie sterren CICO te kunnen realiseren", aldus Pascal Sayous.



Als eerste Nations Cup wedstrijd staat nu Italië op de kaart. Op 22 april zullen hier in Motelibretti de wedstrijden verreden worden.