Fantastische tweede plaats voor Tim Lips na dressuur op Military Boekelo

Fantastische tweede plaats voor Tim Lips na dressuur op Military Boekelo
Wederom kende de top vijf vandaag een verrassende wending op deze tweede dressuur dag van Military Boekelo. Deze kwam in de prestatie van een in topvorm verkerende Tim Lips. Samen met zijn schimmel Bayro (v. Casantos) liet hij geen enkele steek vallen in zijn proef en de jury beloonde hem dan ook met een mooi totaal van 39.10 strafpunten. Het leverde de sympathieke ruiter een fantastische tweede plaats op in de dressuur. De regen die hij de afgelopen dagen wel weg kon kijken speelde hem dan ook geen parten.

"De dressuur ging zoals gehoopt en ik ben dus zeer tevreden. Een hele goede proef onder de 40 strp (39.1) en ik sta voorlopig op een tweede plaats, met nog 24 ruiters te gaan vanmiddag. De verschillen zijn heel klein. In de warming-up voelde Bayro al heel goed aan, dat geeft altijd veel vertrouwen! Nu op naar morgen, we gaan ervoor!"

Aan de eenzame top vinden we nog altijd de Chinees Alex Hua Tian en zijn Hannoveraan Don Geniro (v. Don Kennedy) met wie hij aan de leiding blijft staan na de dressuur met een totaal van 37.30 strafpunten. Op de derde plaats is het de Australiër Christopher Burton met Quality Purdey die zijn uiterste best zal doen om zijn positie te verbeteren. Met een mooi dressuur totaal van 39.30 strafpunten is hij zeker een van de kanshebbers om op het podium te eindigen. Maar ook tweevoudig Boekelo winnares Julia Mesteren (GER) zal haar zinnen zetten op het podium. Met haar Grand Prix IWEST staat ze momenteel op een vierde plaats met 39.60 strafpunten. Ook Tim Price weet zich in de top vijf te rijden. Met zijn Twents gefokte Cekatinka (v. King Kolibri) van Stal Greve staat hij met 39.70 strafpunten op een vijfde plaats.

Alice Naber-Lozeman wist zich met ACSI Zamzam naar een voorlopige 44e plaats te rijden met een totaal van 47.70 strafpunten. Met haar ACSI Peter Parker staat ze op een 30e plaats met 45.50 strafpunten. Voor Renske Kroeze is er na haar dressuur een 34e plaats met Henri Z. Zij staat op een totaal van 46.00 strafpunten. Dan volgt Sanne de Jong met een totaal van 50.00 strafpunten met Enjoy. Met 52.50 punten volgt Jordy Wilken en zijn Chapeau Spirit, terwijl Althea Bleekman en haar Dasj met 55.80 punten op een 82e plaats staan. Jan van Beek en Diamond Lancer eindigen hun dressuur met een totaal van 57.70 strafpunten.

Theo van de Vendel kwam naar Boekelo om zijn kwalificatie punten bij elkaar te rijden. "Ik ben zeker niet ontevreden! In verband met de zwangerschap van mijn vriendin heeft hij na rio veel rust gehad, ik kwam hier dan ook vooral om mijn kwalificatie bij elkaar te rijden. Het is geen topscore maar gezien hij bijna een jaar niets gedaan heeft, is dat dan ook niet zo vreemd. Ik kijk met een tevreden gevoel terug op vandaag. Morgen staat er een flinke cross op ons te wachten waarin er ongetwijfeld nog een hoop zal gebeuren. We hebben er zin in en hopelijk kunnen we nog wat opklimmen in het klassement. Ook voor de cross geldt dat hij niet veel gedaan heeft het laatste jaar. We gaan dus zien hoe het gaat!" Aldus een tevreden Theo van de Vendel, die met Zindane een totaal behaalde van 61.50 strafpunten.

Klik hier voor alle resultaten



[caption id="attachment_154237" align="alignnone" width="1200"] Copyright by Jacob Melissen[/caption]

 

[caption id="attachment_154236" align="alignnone" width="1200"] Copyright by Mark Spoelstra[/caption]

[caption id="attachment_154238" align="alignnone" width="1200"] Copyright by Mark Spoelstra[/caption]