Evan's gecrowdfunde 'Art' dan toch niet richting het EK in Polen

Evan's gecrowdfunde 'Art' dan toch niet richting het EK in Polen
De internationale eventingruiter, Jonty Evans maakte afgelopen zaterdag dat hij alsnog niet zal deelnemen aan het Europees Kampioenschap in het Poolse Strzegom

De crowdfundingactie van de Ier bracht ruim een half miljoen euro bijeen. Daarmee kon hij het toppaard Cooley Rorkes Drift (v. Courage) aankopen of beter behouden.

In een bericht laat Evans weten dat hij overdonderd was door het succes van de actie. "De actie houdt in dat de toekomst van Art (roepnaam voor Cooley Rorkes Drif) gewaarborgd is. We kunnen blijven deelnemen aan internationale wedstrijden," verklaart de ruiter. "Helaas staat de korte tijdspanne niet toe dat ik met Art in actie kom in Polen. Het daadwerkelijk betalen van Art aan zijn vorige eigenaar is complex en het traject zal dus niet tijdig afgerond geraken," verklaart Evans.

Toen vorige maand Fiona Elliot overwoog Cooley Rorkes Drift te verkopen, vermoedelijk richting Amerika, startte Evans een crowdfundingactie. Ruim 6.700 mensen hebben een donatie gedaan, waardoor een van 100.000 Britse Pond en een van 150.000 Britse Pond.