Dames in de top van de Bavaria Eventing Trophy na Etten-Leur

Dames in de top van de Bavaria Eventing Trophy na Etten-Leur

Na twee zondagen vol actie is de tweede wedstrijd van de Bavaria Eventing Trophy in Etten-Leur tot een einde gekomen. Na twee van de vijf wedstrijden gaan drie ruiters aan kop in het klassement.








Nadat vorige week al de klassen L en M waren verreden, was het tijdens het tweede weekend in Etten-Leur de beurt aan de klasse B. Opnieuw sprong één familie er in deze klasse bovenuit: Lianne Verbakel greep haar tweede overwinning, haar vader Patrick werd net als in Alphen-Chaam tweede. Ook Guus Drummen deed goede zaken voor het klassement. Met zijn overwinning in groep 2 steeg hij naar de achtste plaats in het totaalklassement, met alle klassen bij elkaar.

Een paar plaatsen achter Verbakel en Drummen in het klassement lieten ook Henrieke Boonzaaijer en Ellen Pos zien dat er de komende weken rekening gehouden moet worden met hun resultaten. Vorige wedstrijd haalden ze nog geen punten, maar dit keer stonden ze op de hoogste tree van het podium.



Nu klasse B tot een einde is gekomen, kan voor het eerst ook het tussenklassement voor alle klassen samen gemaakt worden. Voorlopig gaan drie ruiters aan de leiding: Lianne Verbakel, Marloes de Jong en Roos Fledderus. Alle drie rijden ze in een andere klasse en hebben ze tot nu toe de maximale punten gehaald.

Voorlopig blijven zij de leiders in het klassement. De volgende wedstrijd van de Bavaria Eventing Trophy vindt van 5 tot en met 7 mei plaats bij SGW Noord Limburg.