Blog: Sanne de Jong, Tim Lips en Jordy Wilken blikken terug op eerste dag Military Boekelo

Blog: Sanne de Jong, Tim Lips en Jordy Wilken blikken terug op eerste dag Military Boekelo
Dit weekend staat Military Boekelo in het teken van de teamleden van het Bavaria 0.0 eventing team. Voor Sanne de Jong, die hier als debutante mee rijdt, houdt dat in dat zij hier voor de eerste keer zal starten. Zo staat ze dan ook te popelen om haar debuut te mogen maken hier op het terrein van Boekelo. Ondanks dat alles 'nieuw' is op Boekelo, is ze dan ook absoluut niet nerveus.

"Ik heb er alleen maar heel veel zin in. Ik heb dan ook nog geen last van spanning, maar dat kan misschien nog wel komen. Maar dan denk ik bij mezelf dat ik niets te verliezen heb. Ik wil gewoon lekker rijden hier in Boekelo en vooral genieten", aldus Sanne. "Vanmorgen heb ik lekker buiten kunnen rijden. Daarna stond de briefing op het programma, waarna ik mij kon gaan voorbereiden op de keuring. Na de keuring heb ik nog even goed de onderdelen geoefend voor de dressuur morgen en het plan is om zo dan nog even de cross te gaan lopen."



Jordy Wilken

Ook Jordy Wilken komt dit jaar terug naar Military Boekelo. Dit jaar is pas zijn tweede jaar, maar na zijn val vorig jaar aan het einde van de cross met Burry Spirit, zal hij zich dit jaar klaarmaken voor zijn sportieve revanche. "Vanmorgen ben ik aangekomen in Boekelo. We hebben toen alle spullen uitgestald en ik heb Chapeau klaargemaakt voor de keuring. Na mijn accepted in de keuring ben ik voor mijzelf de cross gaan lopen. Die ziet er ook dit jaar weer heel mooi uit, er staat echt een uitdagende cross op ons te wachten. Ik heb Chappie net nog even in de ring gereden, hij voelt goed aan en we zijn klaar voor de dressuur morgenochtend."

"Boekelo is echt een bijzonder evenement. Na mijn val van vorig jaar is het nu vooral het doel om de cross uit te rijden. Maar ook is het voor mij een stukje ervaring opdoen en hoop ik er dit jaar vooral van te kunnen genieten. Mijn paard Chapeau Spirit heb ik conditioneel precies zoals ik hem graag hebben wil volgens het schema en hij is echt in goede vorm. Als voorbereiding heb ik nog getraind met Martin Lips en ik kijk dan ook met vertrouwen uit naar deze afsluiter van het seizoen", vertelt Jordy.



Tim Lips

Tim Lips is inmiddels een bekend gezicht op het terrein in Boekelo. Dit jaar komt hij aan de start met zijn schimmel Bayro. "Ik heb vanmorgen al even gereden in de nieuwe hoofdpiste. Die ligt er prachtig bij en heeft echt een goede zandbodem gekregen," vertelt Tim enthousiast. "Bayro was vandaag heel relaxt, zo erg zelfs dat ik hem zelfs een beetje wakker moest schudden haha. Gelukkig was hij er in de keuring aardig bij en kwamen we er dan ook goed door. De cross ligt er allemaal weer piekfijn bij, dat is een van de redenen waarom ik toch ieder jaar weer graag in Boekelo start. Het gaat nu echt beginnen en het is vooral te hopen dat de weergoden ons goed gezind blijven".

Sanne, Jordy en Tim zullen jullie de aankomende dagen op de hoogte houden van hun dagelijkse belevenissen en activiteiten.

[caption id="attachment_154115" align="alignnone" width="1200"] Copyright by Neeltje van Meerem[/caption]