Belgen derde in Nations Cup eventing

Op Military Waregem wordt er dit weekend druk gereden. Er is een nationale wedstrijd met niveau Licht en Jonge paarden, een internationale CIC1* en CICO3*Nations Cup. Op het niveau van 3 ster vindt ook het Belgisch Kampioenschap Eventing plaats. Een unicum in België, aangezien dit de voorgaande jaren steeds op niveau Zwaar of 2 ster gebeurde.

In de Nations Cup staat Belgïe voorlopig derde geklasseerd met 105.4 punten. Op de eerste plaats staat Groot-Brittannië (95.0) gevolgd door Duitsland (97.2). Individueel hebben we de Engelse Janine Jansen aan de leiding met Velocity II (41.0). De Belgische top 3 bestaat voorlopig uit Jarno Debusschere en User Friendly (8e plaats, 50.4), Rik Geirnaert met Zaferlina M H (9e plaats, 51.2) en Kris Vervaecke met Victor van Steenkerke (10e plaats, 51.8). Morgen rijden er nog een twintigtal ruiters dressuur.

In de CIC1* is het dressuuronderdeel volledig afgerond en is de voorlopige top 5 volledig Belgisch getint:

1.           Ronny THIJS                      Havanna                            45,00

2.           Jarno DEBUSSCHERE       Aristo                                  46,20

3.           Valentine STEEMAN        Polo de St Eleuthere        46,20

4.           Karin DONCKERS              Lady Brown                       47,50

5.           Karin DONCKERS              Lamicell Charizard           48,40

 

Morgen rijden alle ruiters jumping, en wordt er nog dressuur gereden voor de nationale reeksen en de resterende CICO3* ruiters. Dit heeft plaats op de Hippodroom te Waregem.

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto: Nifin.be