Alice Naber-Lozeman wint Z rubriek SGW Ysselsteyn

In de aanloop naar Military Boekelo volgende week wint Alice Naber-Lozeman met één van haar toekomstige toppers de Z paarden rubriek in Ysselsteyn.  Met Bob de Builder noteerde ze een mooie score in de dressuur en kwam daarmee op de tweede plaats met 34,69 strafpunten. Door foutloos te springen en de pittige cross waar de tijd moeilijk te halen was (twee combinaties waren binnen de tijd) foutloos te rijden met enkele tijdfouten (7,4 strafpunten) wist ze uiteindelijk de winst in de Z paarden te pakken met een eindresultaat van 42,29 strafpunten.

De tweede plaats ging naar Math Tielemans met Urlando die aan zijn dressuur score van 45,63 slechts 2,8 strafpunten voor tijd moest toevoegen. Tim Lips met Concrex Brent lag beslag op de derde plaats door op zijn dressuur score van 49,69 strafpunten te eindigen dankzij een foutloos cross binnen de tijd.

Harald Verwijlen met Two Socks nam de leiding na de dressuur met 32,81 strafpunten. In het springen verspeelde hij zijn voorsprong door 12 strafpunten voor springfouten en 3 voor tijd te verzamelen. Door foutloze cross met  maar 2,4 strafpunten voor tijd wist hij de schade enigszins te beperken en eindigde uiteindelijk net buiten het podium op een vierde plaats.

M paarden


De M paarden was het springparcours de scherprechter tijdens de wedstrijd. Veel combinaties maakten hier fouten wat het veld flink op zijn kop zette.

In ring 5 was het Amber Kuiper en Pien Ullings die beide ondanks een balk na het springen aan de leiding gingen. Ullings die met De Roosberg's Wings en de Roosberg's Avalon aan de start kwam reed in de afsluitende cross country twee keer een rondje uit het boekje, foutloos binnen te tijd. Amber Kuiper wist met Fantastique eveneens foutloos te rijden maar moest 6,4 strafpunten voor de tijd noteren en werd uiteindelijk derde met 55,4 strafpunten. Hiermee gaf zij de winst uit handen aan Pien Ullings die met De Roosberg's Wings eerste met 51 strafpunten werd en met Roosberg's Avalon de tweede werd met 52 strafpunten.

Nina Knape was, zelfs met een balk bij het springen, in ring 4 niet van de winst te houden. Door in de dressuur meteen de leiding te pakken met 43 strafpunten en in de cross country foutloos binnen de tijd te finishen wist zij de concurrentie uit de buurt te houden. Meggy van den Akker die aan haar dressuur score van 49 strafpunten alleen 1,2 strafpunt voor tijd toevoegde werd tweede met haar paard Troy en op een derde plaats volgde Wieneke Hadderingh met Babe die met een foutloze cross country en een balk in het springen de wedstrijd op 52 strafpunten afsloot.

Z pony's


Er was een sterk deelnemersveld afgereisd naar Ysselsteyn voor de Z rubriek pony's. Gwen van Tilburg met Quin de Leguille, die na de dressuur op een derde plaats stond, trok uiteindelijk de overwinning naar zich toe door foutloos te springen en ook in de cross country niets meer toe te voegen aan haar dressuur score van 46,25. Anne Groot Koerkamp met Urban liet de winst liggen in het springparcours door een 4 strafpunten te noteren en eindigde hierdoor tweede achter Van Tilburg. De derde plaats was voor Mauro Soeteman en haar pony Orchid Mechandie ondanks een goede wedstrijd (foutloos springen en foutloze cross binnen de tijd) in de dressuur 52.50 stafpunten noteerde en net te kort kwam ten aanzien van de concurrentie.

Naast de M en Z rubrieken werden ook de B, L paarden en pony rubrieken verreden. Hieronder ziet u een beknopt overzicht van de winnaars:

Ring 1 B pony's  Fleur Verhoeven - Warina
Ring 2 B pony's  Myrthe Veldink - Ulrika
Ring 7 L pony's  Meggy van den Akker - Dancing Jewel
Ring 4 M pony's  Joost van Erp - Dietante

Ring 3 B paarden  Nicoline Speet - Kida
Ring 4 B paarden  Naomi Hoevenaars - Dártuna
Ring 5 B paarden  Lieke Potten - Chi Hacha B
Ring 6 B paarden  Marleen Wilschut - Ushi
Ring 1 L paarden  Linda de Vries - Verginius van Kairos
Ring 2 L paarden  Deborah Gerrets - Mr. Baile

Voor uitgebreide uitslagen lijsten kijkt u hier.