Alice Naber-Lozeman vergooit top notering op laatste sprong in Strzegom

Alice Naber-Lozeman vergooit top notering op laatste sprong in Strzegom
Alice Naber-Lozeman las gisteren op schema voor een top notering in de CIC3* van Strzegom Horse Trials maar wist zichzelf roet in het eten te gooien op de laatste sprong.  Het resultaat voor haar en ASCI Peter Parker was een diskwalificatie. Ook het Nederlandse team  viel hierdoor terug naar een vierde plaats in de Nations Cup.

De Queen of Dutch Eventing zat goed in de flow en zat mooi binnen de tijd met de finish in zicht. Maar toen begin Naber-Lozeman zelf de fout, ze sprong niet de drie hindernis maar deze van de tweesterren wedstrijd.  Daarmee vergooide de amazone haar vijfde plaats  na de dressuur in het klassement. En gezien de pittige cross country waarschijnlijk een podium plaats.

"Hoe dom kan je zijn????? Spring de tweester hindernis bij de laatste ipv de driester. ACSI Peter Parker vloog door de cross en lag op zijn tijd. Twee galopsprongen voor afzet had ik het al door. ZUCHT!!!!!!" schrijft de amazone op Facebook.

Een opsteker is dat met met ASCI Zamzam wel de juiste sprong had genomen. Deze vloog namelijk als snelste door de CCI2* wedstrijd en gaat daar voorlopig aan de leiding.

Jeanette Chardon is nu de beste Nederlander in het tussenklassement. Met Vienna zette de amazone een foutloze cross country nee en steeg één plaats in het klassement. Het duo staat nu op de 11e plaats met 64.80 strafpunten. Ilonka Klutmans en Jordy Wilken liepen beide tegen één weigering aan en staan nu op respectievelijk de 23ste en 25ste plaats.

In de Nations Cup is het Duitsland die de kop van het klassement volledig heeft over genomen. Kai Rüder gaat individueel nog aan de leiding. Met Colani Sunrise kwamen er enkel wat tijdsfouten bij en heeft nu een score van 47.90 strafpunten. Landgenoot Andreas Dibowski  en FRG Butts Avedon namen  met een sterke cross country de tweede plaats over. Terwijl het Beeke Janikowski is die op de derde plaats staat met Tiberius 20.

Kijk hier voor all resultaten.