Alice Naber koningin Nederlandse eventing

Alice Naber koningin Nederlandse eventing
Niet drie maar vier maal lijkt scheepsgerecht. Althans dat doet Alice Naber Lozeman ons geloven. Deze 'Dutch Queen of Eventing' mag zich wederom Nederlands Kampioen 3* Eventing noemen en kan terugkijken op een geweldig weekend in Military Boekelo. In totaal won zij hier maar liefst zeven maal het Nederlands Kampioenschap.

Ze nam de paarden Coral Estate Curacao, ACSI Zamzam en Coral Estate Harry Belafonte mee naar Boekelo. Na de verplichte dressuur ging zij van start vanuit een tweede plaats. Het was namelijk de jonge Elaine Pen die iedereen eraf reed in de dressuur. Ook in de cross lieten beide dames goede vorm zien en dus bleek het springen beslissend. Hier toonde Alice zich oppermachtig! Zij wist haar concentratie te bewaren en stuurde  haar paard Coral Estate Harry Belafonte foutloos rond. Met een eindtotaal van 53.90 punten pakte zij de titel. Deze score is tevens goed voor een individuele achtste plaats.

De landenwedstrijd toonde een waar spektakel. Met maar liefst een derde plaats voor Nederland in de Nation's Cup hebben zij het dit weekend ook geweldig gedaan. Naast de al geweldige scores van Alice, was het Tim Lips die vanmiddag zijn laatste springconcours in de eventing met zijn absolute topper de 19-jarige Keyflow reed. Zij reden een ontzettend mooi laatste parcours met helaas een tijdfoutje die ze absoluut vergeven wordt. Elaine Pen en haar Dostowjeski eindigen met 70.60 punten. Het Nederlandse team met ook Theo van de Vendel en Zindane eindigen op een totaal van 191.20 punten.

Het is uiteindelijk het team van Groot Brittanië die de prijs mee naar huis neemt. Zij wisten gedurende de hele wedstrijd hun positie vast te houden en verder te versterken. Oliver Townend met Cooley SRS (v. Ramiro B), Laura Collett met Mr Bass (v. Carrico) , Isabelle (Izzy) Taylor met Trevidden (v. Fleetwater Opposition) noteerden een totaal van 150.60 punten. Dit dankzij drie foutloze ritten in de cross en slechts 1 balkje in het springparcours.

Het Nieuw-Zeelandse team met Sir Mark Todd (Kiltubrid Rhapsody), Blyth Tait (Xantus III), Jesse Campbell (Amsterdam 21). Zij behaalden een eindscore van 186.80 punten.

Ook Duitsland wist haar positie niet vast te houden en zakten ondanks geweldige prestatie van Andreas Diwbowski met FRH Butts Avedon (v. Heraldik Xx) en Stephanie Böhe met Haytom (v. Heraldik XX) die beide op het individuele erepodium stonden.

De jonge amazone Stephanie Böhe die twee weken geleden al in het Belgische Waregem wist te winnen, wint zojuist de 46e editie van Military Boekelo. Zij reed dit weekend haar 14-jarige Holsteiner ruin Haytom een nakomeling van Heraldik. In de dressuur stond ze er al goed voor met een score van 43.90 punten, die ze door haar foutloze cross en zojuist mooie springconcours wist te behouden. Het Duitse team eindigde uiteindelijk op de vierde plaats in de Nation's Cup.

Nummer twee na de dressuur was Australië. Helaas zorgde de uitsluiting van Samanta Birch met Hunter Valley II (v. Wirragulla Hamlet) en Paul Tapner met Bonza King of Rouges (v. Chillout) ervoor dat zij geen kans meer maakten op een notering op het erepodium.

Resultaten individueel.

Resultaten Nation's Cup.

Resultaten Nederlands Kampioenschap.

 

stephanie-bohe-haytom-equ

afscheid-keyflow alice-naber-lozeman-harry-belafonte-nk-chriss nederlandse-kampioenen-alice-naber-tim-lips-en-elaine-pen team-groot-brittannie-winners-boekelo-chris tim-lips-keyflow-michael

alice-tim-en-elaine