Zweistra en Visser rijden naar A-kader score in subtop Etten-Leur

Zweistra en Visser rijden naar A-kader score  in subtop Etten-Leur

De kadervormingswedstrijd in Etten-Leur leverde op zondag A-kaderscores op voor Grand Prix ruiters Thamar Zweistra en Tommie Visser.


Samen met de KWPN-hengst Double Doutch (v. Johnson) reed Thamar Zweistra naar een persoonlijk record van 73,40%. "Ik heb hem overgenomen van de voormalige stalamazone Dinja van Liere. Ik voelde meteen dat het een topper was. Hij is heel fanatiek en dat rijdt gewoon super lekker," lacht de tevreden amazone.

Tweede werd Tommie Visser die zijn VarioHippique’s Vingino (v. Polansky) zadelde. Samen reden ze naar 72,30%. Met deze score zijn Visser en Vingino terug in het A-kader.


Denise van den Dries scoorde ruim 65% met haar Intermediaire II proef. Met dit percentage schreef ze de gecombineerde rubriek voor Intermediaire A, B en II op haar naam. Ze reed op haar eerste eigen fokproduct de vosruin Argo (v. Krack C).


Van de ruim 20 starts in de Prix St. Georges was para dressuuramazone Sanne Voets de beste. Zij reed met haar Demantur (v. Vivaldi) naar 68,29% reed. Tweede werd Jessica Nijpjes met een score van 67,07%. Ook in de Intermediaire I deed Jessica het met haar Balorig Z (v. Balougran Z) het goed en werd het oranje lint bemachtigd. De score in deze proef kwam één procent lager uit.


Uitslag Subtop Etten-Leur 18-6-2017


In Exloo kwam Christa Larmoyeur voor het eerst sinds lange tijd opnieuw aan de start op het hoogste niveau. In het zadel met haar merrie Nightingale (v. Night and Davy) werd ze beloond met een totaal score van 67,90%

“Het was de allereerste keer dat ik dit paard meenam op concours”, zegt Lamoyeur. “Ik wist niet wat hij in de ring zou doen. Nightingale (v.Night and Day)  heeft wel veel concoursen gelopen en thuis ging het ook wel heel goed."