WK Jonge dressuurpaarden goed vertegenwoordigd

WK Jonge dressuurpaarden goed vertegenwoordigd



In Duitsland lijken ze geen grenzen te kennen als het aankomt op de dressuurpaarden. Zo stuurt het land diverse veilingtoppers die bij elkaar enkele miljoenen opleverden door naar de tweede selectie voor het WK voor jonge dressuurpaarden.

Bij de vijfjarigen gaat dat om Ferrari (v. Foundation) die op de PSI veiling van vorig jaar werd afgeslagen op 1,5 miljoen euro en om de Rock Forever zoon Revenant die voor een luttele bedrag van de hand werd gedaan van 1,1 miljoen euro op de PSI veiling van 2014. Bij de zesjarigen gaat het vervolgens om Quel Filou (v. Quaterback) die in 2014 ook verkocht werd voor 1 miljoen euro. Quel Filou liep vorig jaar al bij de zesjarigen naar het zilver.

Naast de miljoenen paarden staan daar ook andere veilingtoppers tegenover als D'Avie (v. Don Juan de Hus), Fior (v. Fürstenball) en Villeneuve (v. Vitalis). Ook andere bekende paarden als Riptide (v. Rock Forever), Matchball (v. De Niro),  Sir Skyfall (v. Sandro Hit), Baccardi (v. Belissimo M), Frank Sinatra (v. Fidertanz) en Lordswood Dancing Diamond (v. Dancier) zijn nog in de running om het WK te winnen.

Voor Nederland was het Astrid Langeberg die met haar Primeval Dr. Dirk niet werd doorverwezen naar de finale. Toch zullen ook de Nederlandse paarden goed verdedigd gaan worden met onder meer AC-DC (v. Apache), Bourani (v. Bordeaux) en de regerende Bundeskampioen Don Martillo (v. Don Juan de Hus).

Bij de zevenjarigen is het Kirsten Bouwer die de hengst Sultan des Paluds (v. Soliman de Hus) zal uitbrengen.





De finale zal plaatsvinden op 12 juli en kent in totaal 17 vijfjarigen en 10 zesjarigen die door zijn naar de tweede ronde.

Klik hier voor alle doorverwezen paarden