Willem Joezer De Jong zet winnende score neer in Subtop Hoevelaken

Willem Joezer De Jong zet winnende score neer in Subtop Hoevelaken
In Hoevelaken zette Willem Joëzer de Jong de winnende score neer in de Prix st. Georges. In het zadel van Horses2Fly Allure PR kwam de ruiter tot 64,47%. Daarmee bleef De Jong nipt voor op Mark van de Donk die met Zoya Sollenburg (v.Metall), net als de hele rubriek, met een flink juryverschil te kampen had.

De Jong kocht de Sandreo-nazaat als vijfjarige van een bevriende Appaloosa-fokker, Peru Stables in Hallum.

De Intermediaire I kwam op naam van Mark van den Donk en Christon B Vosbergen (v.Sandro Hit). Met 67% bleef Van den Donk voor op Jessica Leijser die met Darius B (v.Jazz) en Djambalaya (v.Santano) de tweede en de derde plaats bezette.

In de matig bezette Zware Tour-rubriek kwam Wiep Kwakernaak tot de hoogste score. Kwakernaak zadelde Aristarchos (v.Uphill) en kwam tot 62,80%. Letty Rosenboom en Crocket Times (v.Sorento) bemachtigden de tweede plaats.

In de jeugdrubriek was het Claire Stuijvenberg die het beste resultaat neerzette. Met de voorheen door Pieter Ton in de Grand Prix uitgebrachte Veff’s Falco (v.Florestan I) scoorde de Juniore net geen 62%.

Priscilla Gremme had de hoogste ZZ-Zwaar-score van de dag. Zij reed met Voice-nazaat ASG Dietorio naar ruim 66% en dat was ruim voldoende om Jiske van de Bovenkamp op afstand te houden. Jiske kwam met Icreative’s Equador E (v.Ustinov) tot 62,79%. Laura Schothorst en Vierra waren goed voor de derde plaats, de Amsterdam-dochter liep naar 62,71%. In de andere proef kwam Stephanie Kok tot het beste resultaat. Spielberg-dochter Dreamgirl P tikte de 65% net niet aan. Lois Leliveld en Meijboom’s Sam (v.Relevant) kwamen tot 63,79% en de tweede plaats.