Werth en Weihegold grijpen sublieme derde Wereldbekerfinale winst in Omaha

Werth en Weihegold grijpen sublieme derde Wereldbekerfinale winst in Omaha
Vanaf dag één maakte Werth haar intenties duidelijk ... de Wereldbekerfinale beker zou in haar handen liggen op het eind van de week. Werth won deze nacht haar derde FEI Wereldbeker Dressuur titel in Omaha, Nebraska.

"Het is speciaal om nog eens te winnen na tien jaar. Na een geslaagd seizoen is dit echt de kers op de taart," verklaart Werth nadien. "Ik ben enorm tevreden en dankbaar dat ik al deze kansen krijg."

Werth en de 12-jarige Weihegold (v. Don Schufro) reed ook vandaag naar de overwinning. Het Olympisch team goud en individueel zilver duo, verzamelde een imponerende 90,704%. Lokale amazone, Laura Graves volgde op de tweede plaats in het zadel van de 15-jarige KWPN'er Verdades (v. Florett As).

Met haar score van 85,307 seconden wist de Amerikaanse alsnog een uitbundige sfeer te scheppen in de indoor arena. "Ik had het plan een kleine verrassing toe te voegen in m'n uitgestrekte draf," verklaart Graves. "En het heeft opgebracht. Iedereen was onder de indruk en ik blik tevreden terug."

Carl Hester en Nip Tuck (v. Don Ruto) volgde op de derde plaats met een score van 83,757%. De vierde en vijfde plaats werd ingenomen door respectievelijk Judy Reynlonds (Vancouver K - 79,571%) en Madeleine Witte-Vrees (Cennin - 79,046%).

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN