Vijfde plaats voor Nederlands team in Landenwedstrijd Pony's

Vijfde plaats voor Nederlands team in Landenwedstrijd Pony's
Bij de Future Champions in het Duitse Hagen werd er vandaag goed gereden door de Nederlandse ruiters. Na een tweede plaats voor de Children in de Landenwedstrijd (lees hier)  wisten de Nederlanders zich ook nog eens op een vijfde plaats te klasseren in de landenwedstrijd voor pony's.

De overwinning ging opnieuw naar het Duitse Team. Zo wist Duitsland 2 maal voor eigen te winnen.  Onder het toeziend oog van teamchef Cornelia Endres reden de drie Duitse dressuur amazones Lucie-Anouk BAUMGÜRTEL, Jana LANG, Nele LÖBBERT een schitterende proef. Met een totaalscore van 295.5 punten liet het Duitse team de andere zes deelnemende landen ver achter zich.

Het Deens team, onder leiding van Rigmor Kristensen, volgde het Duitse team op met een totaal van 283 punten. Voor de derde plaats werd er gestreden tussen Groot-Brittannië en Zwitserland. Beide landen lieten enkele mooie proeven zien. Maar met een verschil van slechts 1 punt was de derde plaats uiteindelijk weggelegd voor het team uit Groot-Brittannië.

Het Nederlandse team, bestaande uit:  Brandy Bos, Kiki Romney en Sanne Van Der Pols sloten de top 5 af onder leiding van Monique Peutz.