Veronique Roerink wint in Almelo Subli Kampioenschappen voor jonge dressuurpaarden

Veronique Roerink wint in Almelo Subli Kampioenschappen voor jonge dressuurpaarden

In de selectiewedstrijd van het KNHS-Subli kampioenschap voor jonge dressuurpaarden tijdens de Almelose Paardendagen behaalde Veronique Roerink met haar eigen zesjarige fokproduct Elvive (v.Tuschinski) de hoogste score. “Een paard dat met heel veel gemak door de oefeningen komt”, vertelt jurylid Marleen le Mat die ook bijzonder gecharmeerd was van de winnende vierjarige Kop Jansen Limited Edition van Judith Pietersen.





Het juryteam in Almelo bij de selectie voor het KNHS-Subli kampioenschap voor jonge dressuurpaarden werd gevormd door Marleen le Mat en Gert de Vos. Met 84, 20 procent gaven ze de hoogste score aan de zesjarige merrie Elvive (Tuschinski x Don Schufro), het eigen fokproduct van amazone Veronique Roerink. “Een zesjarige die mooi in zijn lijf gegroeid is en met zoveel gemak door de oefeningen komt. Ze was heel mooi in de aanleiding en sterk van uit het achterbeen, zoals we dat graag zien”, aldus Le Mat. “Elvive beschikt over drie goede gangen en het gaat echt met speels gemak.”

Kop Jansen Limited Edition (v.Uldrik Fan 'e Vesta Hoeve) van Judith Pietersen was het tweede paard in Almelo dat boven de 80 procent scoorde. “Samen met Sonett van Noortje Radstake stak Limited Edition met kop en schouders boven de rest uit. Paarden die goed voorgesteld werden en veel beloven voor de toekomst.”
De scores bij de vijfjarigen bleven achter bij die van de vier- en zesjarigen. “Het is een momentopname, maar we vonden dat teveel paarden moeite hadden om fijn over de benen te lopen. Ik denk dat ruiters het doel van dit kampioenschap onderschatten. We willen als jury graag uitleg geven, maar slechts één ruiter is bij ons gekomen met vragen. De basis is belangrijk. Paarden moeten hun lichaam gebruiken en verruimen en niet versnellen”, besluit Le Mat.

Uitslag selectiewedstrijd KNHS Subli kampioenschap jonge dressuurpaarden Almelo
Vierjarigen
1. Kop Jansen Limited Edition (v.Uldrik Fan 'e Vesta Hoeve), Judith Pietersen, 80,40%
2. Sonett (v.Sorento), Noortje Radstake, 73,40%

Vijfjarigen
1. Fleurie MR (v.UB 40), Mayke Loeffen, 61,60%
2. Tarpania's Farley (v.Ampère), Marije van Kersbergen, 61,20%

Zesjarigen
1. Elvive (v.Tuschinski), Veronique Roerink, 84,20%
2. Engel D'ottie (v.Vivaldi), Vai Bruntink, 67,80%

De volgende selectiewedstrijd is op 12 juli in Nieuw- en Sint Joosland.