Veerle van Hof en Mickey Schelstraete veroveren titels in B D/E en M2 D/E

Veerle van Hof en Mickey Schelstraete veroveren titels in B D/E en M2 D/E

Veerle van Hof pakte de KNHS Indoortitel in de klasse B cat. D/E. In de Luzac Prijs scoorde de amazone met haar pony Equine Parks Xander scoorde ze het mooie percentage van 73,17%. De titel in de klasse M cat D/E ging overtuigend naar Mickey Schelstraete en Schierensees Mithril. Het paar kreeg 71,11% van de jury in de Divoza prijs.





Met een mooie percentage van 73,17 was Veerle van Hof duidelijk de beste in de klasse B/DE. Ze reed de prachtige pony Equine Parks Xander. “Ik heb meerdere pony’s gehad, maar met Xander klikt het het best. Ik ben ook Limburgs kampioen met hem geworden. Volgende week start ik hier weer met mijn andere pony in het L2”, laat de amazone uit Kerkrade weten.

Mickey Schelstraete eist M2-titel op
Een week nadat haar moeder Jonna KNHS Indoorkampioene werd in de klasse ZZ-Zwaar, eiste Mickey Schelstraete de titel voor zich op in de klasse M2/DE met de zesjarige Schierensees Mithril. Komt daar volgende week een tweede titel bij in het Z2? “Ik ga mijn best doen en hopelijk kunnen we volgende week een medaille halen, dan ben ik al heel blij.” Volgende week start Mickey met haar kaderpony Elins Noncisdador, waarmee ze vorige week in Lier drie internationale rubrieken won. “Vandaag ben ik heel tevreden. Ik had 71 procent voor mijn proef. Dit was mijn eerste kampioenschap met Mithril, dus ik ben heel blij met hoe het gelopen is. Mithril is net zes jaar oud. Ik rijd hem nu een paar maanden weer. Daarvoor heeft Marten Luiten hem gereden en ook al vaker boven de 70 procent gescoord. Ik wil proberen Mithril komende zomer in het Z2 te starten.” Aan de begeleiding zal het niet liggen. “Naast les van mijn moeder, krijg ik kadertraining van Monique Peutz, soms les ik bij Anky van Grunsven met Elin en ik krijg met beide pony’s les van Marlies van Baalen.”

In de Amaliahal was de klasse M1, categorie C de laatste rubriek van de dag. De proef van Aniek Vanhove met Frits kon de juryleden het meest bekoren. Met een verschil van 0,56 procent won Aniek de gouden medaille.