Truppa beschuldigd van doping bij verkoop van toppaard Eremo del Castegno

Truppa beschuldigd van doping bij verkoop van toppaard Eremo del Castegno
Volgens de nieuwssite, dressage news, is de verkoop van het Olympisch toppaard Eremo del Categno (v. Rohdiamant) opnieuw in opspraak. Eerder leverde die verkoop Vincenzo Truppa een schorsing op, maar die zaak werd uiteindelijk geschikt.

Nu heeft Dr. Jorg Ferreira da Rocha, vader van Valentina Truppa en eigenaar van het paard, de Italiaan verschuldigd van gesjoemel bij de verkoopkeuring.

Dr. Jorge Ferreira da Rocha kocht Eremo del Castegno eind 2015 met oog op deelname aan de Spelen in Rio. Zo ver kwam het niet. Bij de verkoop zou Truppa hebben gezegd dat Eremo del Castegno een paard is dat nooit kreupel is, maar tegelijkertijd vertelde hij aan de Italiaanse federatie dat hij Eremo had verkocht omdat hij niet fit was.

Daarop schreef Da Rocha een open brief. “In december 2015 meldde Truppa aan de Italiaanse bond dat hij van plan was om Eremo te verkopen omdat hij niet langer geschikt was voor de sport. Tegelijkertijd stuurde Truppa mij een email dat Eremo nog nooit kreupel was geweest en dat ik kon op zijn woord als vijfsterren FEI-jurylid kon vertrouwen. Hij weerlegde mijn vragen over meer gedetailleerde onderzoeken over zijn gezondheid, zoals een MRI , en ik geloofde op zijn oprechtheid.”

“Ik voel me misleid en omdat Truppa een FEI-jurylid is, breng ik dit naar buiten. Ik droom ervan dat alle mensen en paarden met respect worden behandeld. Eremo verwelkomt me iedere dag als ik zijn appels kom brengen en met ons hele team werken we aan zijn revalidatie. Daarbij krijgt hij alle liefde en aandacht krijgt die hij verdient.”

“Ik verwacht niets van je”, vervolgt Da Rocha in zijn brief aan Truppa. “Maar het leed en de schade die jij veroorzaakt hebt, zijn onherstelbaar.”