Toch afstammelingenkeuring voor Trafalgar

Toch afstammelingenkeuring voor Trafalgar
Op maandag 11 september worden in het kader van de afstammelingenkeuring de veulens van de hengst Trafalgar (Totilas x Lord Loxley) beoordeeld. Deze beoordeling zal plaatsvinden op het KWPN-centrum in Ermelo.

De reguliere afstammelingenkeuring vond plaats op dinsdag 15 augustus jl. tijdens de KWPN Kampioenschappen. Wegens een misverstand zijn er toen geen veulens van Trafalgar gepresenteerd. In overleg met de eigenaar is besloten om op 11 september a.s. de vereiste collectie nakomelingen alsnog te tonen, zodat aan de voorwaarden van de hengstenselectie kan worden voldaan.

De afstammelingenkeuring is één van de momenten waarop goedgekeurde hengsten worden beoordeeld naar aanleiding van hun fokkerijresultaten. De afstammelingenkeuring – waarop de veulens van een hengst worden beoordeeld - bestaat voor rijpaardhengsten uit twee onderdelen. Ten eerste worden er door de KWPN-inspecteurs diverse veulens (max. 25) van een hengst thuis bij de fokker lineair gescoord. Van de lineaire scores van deze willekeurig geselecteerde veulens wordt een fokwaarde berekend. Daarnaast wordt een collectie veulens van een hengst op het KWPN-centrum in Ermelo beoordeeld. De hengstenhouder/eigenaar presenteert hiervoor minimaal 6 door hem zelf geselecteerde nakomelingen van zijn hengst.

Belangstellenden zijn maandag a.s. welkom op het KWPN-centrum, waar de presentatie van de veulens om 15.00 uur van start gaat.