Thuiskeuring Zuid-Holland: Vier merries ster verklaard

Thuiskeuring Zuid-Holland: Vier merries ster verklaard
Inmiddels is de Thuiskeuring voor de regio Zuid-Holland ook afgerond. Dirk Reijne bezocht zeven adressen voor acht merries, vier hiervan behaalden het sterpredicaat.

Dirk: “Opnieuw een goed resultaat dus. Alle merries werden in goede conditie en netjes getoiletteerd voorgesteld. Vier merries voldeden ruimschoots aan de eisen voor het sterpredicaat en deze vier hadden tevens al het sportpredicaat achter hun naam staan.

Er is altijd wel een paard wat zich onderscheidt en dat was deze keer Tess. Een goed ontwikkelde dochter van Jazz. Een merrie met veel ras en uitstraling, met een mooi hoofd en daarin een groot oog. Ze beschikte over een fraaie voorhand en veel front, was voldoende sterk in de bovenbouw en liet daarbij een kwaliteitsvol en correct gesteld fundament zien. Voor exterieur kon ik aan haar 75 punten kwijt.”

Voorafgaande aan deze thuiskeuring behaalde Maaren Koppejan met de zeventienjarige vosmerrie op 27 augustus tijdens een dressuurwedstrijd in Kapel-Avezaath naast een tweede prijs ook het benodigde winstpunt in de Z2 voor het sportpredicaat: “Thuis in de training gingen de wissels allemaal goed, maar op wedstrijd vond ze het toch een beetje spannend. Dus we hadden wel wat foutjes, maar ook hoge punten op het protocol voor de andere onderdelen. Ik ben best trots op haar, want amper een paar maanden geleden wist ze nog niet eens wat een wissel en een appuyement was en nu loopt ze zo een Z2-proef door. Eigenlijk ben ik nu wel met haar uitgereden, want ze heeft het sportpredicaat behaald en ze is daarbij ook nog drachtig, van Ferguson.”

Tess komt uit stermerrie Nena (v.Balzflug) en is geboren bij J. van Noord in Hellouw. Ze staat geregistreerd bij Hetty van Noord in dezelfde plaats.