Thamar Zweistra zwaait scepter op Subtop wedstrijd in De Kroo

Thamar Zweistra zwaait scepter op Subtop wedstrijd in De Kroo
Afgelopen weekend stond er in De Kroo in Nieuw en Sint Joosland een subtop wedstrijd met een mooi deelnemersveld op het programma. Het was hier uiteindelijk Thamar Zweistra die de scepter wist te zwaaien samen met haar Hexagons Double Dutch  een nakomeling van Johnson met wie ze door de jury beloond werd met een score van 72,9% in de Grand Prix.

Met deze score versloeg ze zichzelf met haar andere troef Hexagons Denzel (v. Zidane) met wie ze naar een tweede plaats wist te rijden met een score van 66.9%. In het Intermediaire II was er voor Zoe de Booij een totaal score van 64.08. Zij zadelde haar Hexagons Certainty (v. Briar) voor deze rubriek.

 

In de rubrieken van het ZZ-Zwaar was het in de Proef 37 Lisanne Zoutendijk die naar de winst wist te rijden samen met haar Kostendrukkers Davina (v. Johnson). Zij kregen van de jury een totaalscore van 67.71%. Dat was ruim twee procent hoger als Lisanne De Braal  die met Ztoefzand (v.Sydney) naar een score wist te rijden van 65.07%. De derde plaats ging naar Marie Louise Moerings en Esplanade (v.Munchhausen), het duo kreeg een fraaie score van 65.00%.

In de ZZ-Zwaar proef 38 met 14 combinaties was het vervolgens deze Marie Louise Moerings die naar de winst wist te rijden met haar Esplanade met een score van 63.79%. Lisanne de Braal eindigde opnieuw op de tweede plaats met haar Ztoefzand ditmaal met een score van 63.64%. Voor Mariska van Groningen was er vervolgens met Dutch Dandy een derde plaats met een score van 62.79%.

In de Lichte Tour in de Prix St. Georges was het Jessica Nijpjes die haar Nordiek's Edeem (v. Apache) naar de winst wist te rijden met een score van 69.54%. Voor Vincent Bol was er met Vip (v. Gribaldi) een tweede plaats met een score van 68.68%. Hier ging de derde plaats naar Lucie Louws met Evito (v. Sir Oldenburg) met een score van 68.55%.

Voor Charlotte Fry was er nog winst in de Intermediaire I samen met haar Dark Legend (v. Zucchero) met een score van 69.41%. Hier was het Jessica Nijpjes die nog naar een tweede plaats reed met een score van 67.43% met haar Balorig Z (v. Balougran). Haar tweelingzusje Chantal Nijpjes reed met haar Checavara N naar de derde plaats met 67.11%.

 

Young riders Landenproef

Voor de Young Riders werd er nog een landenproef verreden. Deze werd gewonnen door Charlotte Fry en haar Lord Leatherdale (v. Lord Loxley) die hier samen naar een mooie score wisten te rijden van 72.76%. Ook met haar Everdale, die weer een nakomeling is van deze Lord Leatherdale, wist ze een mooi percentage op te halen. Zo eindigde ze ook nog eens op de tweede plaats met een score van 72.57%. Marijke van Giessen eindigde met Hexagon's Furious op de derde plaats met een score van 69.93%. In de andere proef was het Van Giessen die als enige starter met twee paarden zich wist te klasseren. Met ditzelfde paard won ze hier die rubriek.

 

Foto: Thamar Zweistra met Hexagon's Zodinde - Copyright by Chris Coessens.