Thamar Zweinstra niet te stoppen in Subtop Velsen-Zuid

Thamar Zweinstra niet te stoppen in Subtop Velsen-Zuid
Er werden hoge scores gehaald tijdens de Zware Tour in Velsen-Zuid. Uiteindelij was het Thamar Zweistra die met Hexagon's Conquest (v. Rubiquil) de Grand Prix won. Het duo werd beloond met 70,60%. Voor Zweistra en Conquest meteen een persoonlijk record.

Achter Thamar volgde Valentijn van Weering. Valentijn zadelde de Oldenburg goedgekeurde hengst VarioHippique’s First Class (v. Florencio) en scoorde 65,25%. First Class moest namelijk mesten in de stap en ging stil staan, dit bracht een terugval in de scores.

Ook met Oldi 67 (v. Swagman) was het raak voor Thamar Zweistra. In de Intermediaire I behaalde ze het oranje lint met 65,72%. Shelby Spierenburg werd met Champ (v. Oscar) tweede (64,28%). In de Prix St. Georges ging de proef nog beter met Champ. Hier scoorde Shelby 65,13% en werd daarmee eerste. Met VarioHippique’s Sir John (v. Sir Donnerhall) was het rode lint (64,87%) nipt voor Samara van Eerden.

Uphill wint met Verweij Young Rider-debuut


Kersvers Young Riders combinatie Mercedes Verweij en goedgekeurde KWPN hengst Uphill (v. Oscar) schreven de rubriek, waarin de landenproef verreden werd, op hun naam met een score van 64,14%. Jade Oord volgde met de zelf gefokte Chireine (v. Painted Black) op de tweede plaats (62,89%).

In de gecombineerde rubriek voor Young Riders en Junioren werd Juniore Bo van den Heuvel met Bella Johnson (v. Johnson) eerste. Haar landenproef was goed voor 61,82%. Zij werd op de hielen gezeten door eveneens Juniore Liza Nouwen die met Veni Vidi Vici (v. Flemmingh) 61,42% behaalde.

Lotte van Engelen aan zet in ZZ-Zwaar


In de eerste ZZ-Zwaar rubriek waarbij proef 35 werd verreden, eindigden twee 13-jarige paarden boven aan. Met Zigeuner (v. Royal Dance) werd Serena Vergunst eerste (64,71%). Tweede (64,43%) werd Zidane (v. Gribaldi) met in het zadel Marloe Vermeer.

In de tweede proef vielen deze twee amazones ook in de prijzen. Serena werd tweede (64,79%) en Marloe derde (61,64%). De nummer één stak met kop en schouder boven de rest uit en was ook de enige combinatie die in beide rubrieken boven de 65% uit kwam. Dit was Lotte van Engelen met Experience (v. Johnson). De score kwam uit op 66,29%. In de eerste proef was deze combinatie nog goed voor een derde plaats 62,86%. (CdB)

Klik hier voor de uitslagen.