Succesvol weekendkampioenschap in Udenhout met winst voor Anne Luijten en Monique van den Heuvel

Succesvol weekendkampioenschap in Udenhout met winst voor Anne Luijten en Monique van den Heuvel

In het weekend van 13-14-15 januari stond de manege van RSV St. Lambertus in Udenhout in het teken van de eerste editie van het weekendkampioenschap dressuur voor paarden. In de splinternieuwe hal werden 2 dressuurringen uitgelegd, waarnaast er nog ruim voldoende ruimte over was voor het losrijden. Zo’n 300 proeven werden gereden het weekend.


Deelnemers aan het kampioenschap streden om €50 extra prijzengeld, een statiedeken mede mogelijk gemaakt door Isah Business Software en Worldwide Transit en als hoofdprijs een ballonvaart voor 2 personen, gesponsord door Sky ballonvaarten. Om kans te maken op deze prachtige prijzen, moesten de deelnemers minimaal 3 proeven rijden in het weekend. Indien er gekozen werd om meer dan 3 proeven te starten, telden de beste 3 resultaten. Gebaseerd op het aantal plaatsingspunten werd per klasse een weekendkampioen benoemd.


In de klasse B/L1 werd Tessa van Gils met Clarissa kampioen met 4 plaatsingspunten.


In de klasse L2 gingen de extra prijzen naar Christel Vugts met Hero met 3 plaatsingspunten.


Tess Bierhuizen en Baretta mochten de deken in ontvangst nemen in de klasse M1/M2 met 4 plaatsingspunten.


Monique van den Heuvel bewees met Zazoe de beste te zijn in de klasse Z1 met slechts 3 plaatsingspunten.


Eveneens met 3 plaatsingspunten won Anne Luijten de klasse Z2/ZZL met Equine Risk’s Energy.


Na de bekendmaking van de kampioenen per klasse en de uitreiking van de extra prijzen, waren er nog 3 combinaties in de race voor de hoofdprijs. Gekeken naar de gemiddelde scores werd de ballonvaart uitgereikt aan Christel Vugts met een gemiddeld percentage van 69,6%.


RSV St. Lambertus feliciteert iedereen met de behaalde resultaten. Daarnaast spreken wij onze dank uit naar de organisatie en de sponsoren die dit weekendkampioenschap tot een succes gemaakt hebben. Wij hopen veel enthousiaste deelnemers te mogen ontvangen in onze nieuwe rijhal de komende jaren.