Stephanie Kooijman pakt indoor titel bij de U25

Stephanie Kooijman pakt indoor titel bij de U25
“Ik ben er zo blij mee. Het blijft toch spannend”, klinkt kampioene Stephanie Kooijman enthousiast. “Je werkt er naar toe, maar ik verwachtte het niet. Winston heeft een heel makkelijk karakter, de kunst is om hem te motiveren en fit te houden. Gisteren ging het al goed, zeker in de piaffe en passage. Vandaag lukte dat ook. Gisteren had ik drie grote fouten in mijn proef, vandaag maar een. Ik train nu bij Alex van Silfhout en Ad Groenendijk. We trainen nu wat felller en met meer pit.”

In juni is het eerste Europees Kampioenschap voor de U25, proeven op Grand Prix niveau voor ruiters en amazones onder de 25 jaar. “Eer durfde ik daar niet over na te denken, nu is het wel een doel om het EK te rijden”, laat Stephanie weten, die met Winston al meerdere EK’s bij de jeugd reed. “Vorig jaar was het nog de vraag of Winston het zou gaan doen in de Grand Prix. Nu dat lukt neemt mijn zelfvertrouwen toe en ga ik er voor.”

Anne Meulendijks reed zich met MDH Avanti naar het zilver. “Ik ben sterk teruggekomen na gisteren. Proberen om dit nu vast te houden. Heel blij mee”, lacht de Brabantse.

Favoriete Maxime van der Vlist en Baily moest genoegen nemen met brons. “Het liep gewoon minder. Dit is een leermoment.”