Stephanie de Frel zwaait haar eerste Grand Prix paard Zethar uit.

Stephanie de Frel zwaait haar eerste Grand Prix paard Zethar uit.

Stephanie de Frel melde gisteren via social media de verkoop Zethar VMF naar Korea. Dankzij deze 13-jarige Gelderse hengst uit Parcival was Stephanie in 2015 tijdens de CDI-W te Amsterdam voor de allereerste keer te zien in de Grand Prix. Het is dan ook vanzelfsprekend dat ze Zethar uitzwaait met een dubbel gevoel.


"Zethar heeft onze stallen verlaten en is aan zijn lange reis begonnen richting Korea. Hij krijgt het daar vast hartstikke goed, maar stiekem mis ik zijn vrolijke hoofd toch al een beetje" vertelde Stephanie.


Zethar VMF zal zijn ex-stalgenoot vervoegen in Korea, want vorig jaar is Carstenwaard (v. Blue Hors Don Schufro), het lichte tour paard van Stephanie, verkocht aan dezelfde ruiter.
Wanneer men aan Stephanie vraagt om Zethar te beschrijven zegt ze het volgende: ‘Hij was wel hengst en liet zich vaak gelden, zeker als er nieuwe paarden op stal kwamen. Het was een lawaaischopper, met rare trekjes, een echte aandachttrekker. Maar onder het zadel was het een superfijn paard. Ik weet zeker dat die Koreaanse ruiter er een geweldig paard aan zal hebben, net als dat ik dat altijd gehad heb.’, een ideaal leerpaard dus.


Wanneer we Zethar VMF voor het eerst terug in de ring zien, is nog niet bekend, maar de Koreaanse ruiter mikt momenteel op een plek in het team voor de Asian Games.