Sonke Rothenberger en Cathrine Dufour onklopbaar in Hagen

Sonke Rothenberger en Cathrine Dufour onklopbaar in Hagen
Op de Horses and Dreams show van het Duitse Hagen stond de dag in het teken van de Grand Prix in de viersterren niveaus. Zo was er vanmorgen winst voor Sonke Rothenberger die met zijn KWPN topper Cosmo 59 (v. Van Gogh) naar een mooie overwinning wist te rijden met een score van 77.620%. Vooral de passage werd met hoge cijfers beloond door de jury.

Hij versloeg met deze score dressuurkoningin Isabell Werth die hier haar Emilio 107 (v. Ehrenpreis) onder het zadel had en met wie ze naar een tweede plaats wist te rijden met 76.940%. Ook Fabienne Lütkemeier liet een nette proef zien op haar Fabregaz (v. Florestano) wat met een score van 75.700% goed was voor een derde plaats.

De top vijf werd vervolgens voltooid door Anabel Balkenhol en haar Dablino FRH op een vierde plaats met een score van 74.660%, terwijl de Brit Emile Faurie zich naast alle Duitsers wist te werken met zijn Weekend Fun met een score van 73.100% wat uiteindelijk goed was voor de vijfde plaats.

In de Grand Prix Kür op muziek was het aan het begin van de middag de Deense Cathrine Dufour die als enige naar een score wist te rijden van 80.200% en daarmee in het zadel van haar Atterupgaards Cassidy (v. Caprimond) naar de overwinning wist te rijden. De Duitser Hubertus Schmidt wist op een sterkte tweede plaats te eindigen met zijn Imperio 3 (v. Connery) door naar een score te rijden van 79.075%. Ook hier is het Fabienne Lütkemeier die naar de derde plaats weet te rijden, ditmaal zadelde ze haar D'Agastino FRH (v. De Niro) met wie ze een proef reed die beloond werd met 78.125%.

Ook Anabel Balkenhol wist zich opnieuw naar de vierde plaats te rijden, voor deze Kür deed ze dat met haar Heuberger TSF (v. Imperio) met een score van 77.850%. De top vijf werd vervolgend voltooid door de Spanjaard Severo Jesus Jurado Lopez en zijn Deep Impact 3 (v. De Niro) die hier naar een vijfde plaats reden met een score van 76.450%.

Klik hier voor alle resultaten