Silfhout vandaag voor het eerst naar KNHS titel

Silfhout vandaag voor het eerst naar KNHS titel

Hoewel hij al veel jaren meerijdt won Diederik van Silhout vandaag zijn eerste KNHS titel. En wel een heel bijzondere. Met toptalent Bonzanjo reed hij pas zijn tweede Grand Prix en vandaag zijn eerste Grand Prix Kür. “Ik ben hier uiteraard bijzonder blij mee”, lacht de nuchtere ruiter uit Lunteren die het KNHS Indoorkampioenschap Zware Tour op zijn naam schreef.





“Dit is echt mijn eerste titel”, bevestigd Diederik van Silfhout (26), die al een lange loopbaan in de dressuursport heeft. “Ik was na de proef vandaag echt blij en opgelucht. Bonzanjo liep vandaag pas zijn eerste Kür op Muziek in de Grand Prix en die hadden we nog niet eens geoefend. Ik ben super blij hoe Bonzanjo zich vandaag gedroeg vandaag. Het is toch een drukke hal en hij heeft nog niet vaak in zo’n accommodatie gelopen. Hij heeft twee dagen top gepresteerd. Bonzanjo is een groot talent. Hij doet alles zo gemakkelijk. Ik geef hem dit jaar de tijd om zich verder te ontwikkelen.”
Bonzanjo is een zoon van de hengst Jazz en is een volle broer van Glock’s Tango waar Hans Peter Minderhoud jarenlang meer op het hoogste niveau presteerde. “We hebben Bonzanjo in gezamenlijk eigendom met Nol en Jeanette Gerritsen van De Dalhoeve.”

Marlies van Baalen reed de door haar familie zelf gefokte Zigeuner DVB naar het zilver. “Vorig jaar won ik de titel met Miciano, dit keer tweede. Heel mooi”, lacht de amazone uit Brakel. “Ik merkte dat Zigeuner DVB vandaag wat moe was. Over mijn Grand Prix gisteren was ik heel tevreden.”

Juryvoorzitter Eddy de Wolff van Westerode kijkt tevreden terug op het KNHS Indoorkampioenschap zware tour. “Diederik rijdt heel netjes en Bonzanjo is een paard met veel kwaliteit, goed bergop en een hele goede piaffe/passage. Marlies reed vandaag een hele goede foutloze Kür op Muziek, maar haar paard heeft net wat minder uitstraling dan Bonzanjo vandaag.”

Bron: persbericht KNHS