Roerink: ‘Vandaag was alles of niets’

Roerink: ‘Vandaag was alles of niets’
Voor Veronique Roerink was het tot vanmorgen nog maar de vraag of ze überhaupt aan de start kon verschijnen op Indoor Tolbert. Gisteren kreeg ze een ongeluk met een paard wat een zere plek
op haar hoofd en een zwaar gekneusde linkerhand opleverde. Roerink: “Ik dacht vanmorgen dit wordt hem niet, maar ik besloot toch te gaan vlechten toen trok gelukkig de zwelling wat weg en
besloot ik toch te gaan starten.’’De amazone kwam niet voor niets naar Tolbert, want ze wist de Prix st. Georges-rubriek met 70,29% op haar naam te schrijven met de Apache-dochter Flanell.

Veronique Roerink kwam vanmorgen eerst aan de start in de ZZ-licht met de volle zus van Flanell, Glen Moray. Roerink: “Ik was vanmorgen eigenlijk heel tevreden. Ze was nog wel wat afgeleid, maar dat is ook geen wonder. Het was namelijk haar eerste echt serieuze wedstrijd en je wordt immers niet geboren met ervaring.” Vorig jaar maakte Roerink nog haar winnende ZZ-Zwaar debuut met Flanell hier op Indoor Tolbert. Nu kwam de combinatie aan de start in de Prix st. Georges. “Flanell is een heel stabiel wedstrijdpaard. Ze is eigenlijk nooit onder de indruk, maar ze moet wel kilometers maken in de ring. Ik heb bewust alles of niet gereden. Dit in tegenstelling tot het op het Nederlands kampioenschap. Ik weet nu dat ook al neem ik risico er nog steeds geen fouten insluipen.”
Voor de toekomst probeert met Flanell het hoogste niveau te bereiken. Op de vraag of er ook nog een fokkerijcarrière voor Flanell in het verschiet zit antwoordt Roerink: “Wij krijgen dit jaar een via embryotransplantatie een veulen van Sir Donnerhall.”

Laura Zwart kaapt op Indoor Tolbert zowat alle prijzen weg. Gisteren won ze al een M1- en een M2- rubriek en werd ze derde in de Z2. Ook in de Prix st. Georges deed de amazone uit Oosterwolde weer goede zaken. Zij werd met Lumen Express (v. Vivaldi) tweede met 66,62% en mocht met Express’ halfbroer Lumen Dylan de vijfde prijs in ontvangst nemen. Bij de nummer drie Vai Bruntink ontstond er enig meningsverschil onder de juryleden wat een verschil van tien procent opleverde. Desondanks was een score van 65,37% voldoende voor de derde prijs. Ellen Wynia werd vierde met Chakakahn (v. Sir Donnerhall) met 64,93%. Zij zal morgenavond samen met Veronique een gooi doen naar de prijzenpot in de kür op muziek.