Robin van Lierop en Finja winnen Lichte Tour debuut op CDI Zeeland

Robin van Lierop en Finja winnen Lichte Tour debuut op CDI Zeeland
Vele toppers zijn dit weekend naar het CDI Zeeland Outdoor gegaan om het buiten seizoen te starten. Onder hen was het Robin van Lierop die vandaag een zeer succesvol internationale Lichte Tour-debuut met Finja (v. Flattley) had.

Het duo dat pas sinds Februari op dit niveau rijdt kwam goed voor de dag met een winnende score van 73,211% . Van Lierop en de 8-jarige merrie lieten mooie verruimingen zien en ook de wissels kregen een hoge score. Enkel het halthouden was een smet op de nette proef die de twee lieten zien.

Patrick van der Meer was de enige die tegen de oppermachtige Van Lierop op kon. Samen met zijn Chinook (v. Vivaldi) kreeg hij een score die per jury nogal verschilde. Zo zette de ene jury hem op de eerste plaats terwijl andere hem op plaats 4 of 6 zette. Toch bleef er een fraai gemiddelde over van 72,211% en werd het de tweede plaats.
Dat Van Lierop in goede doen was mocht duidelijk zijn. Ook met zijn tweede paard Cupido (v. Rhodium) stond hij op het podium. Ook hier was de score afwisselend maar werd het geen gemiddelde van 71,237%.

Voor de overige top 5 waren er ook mooie score van in de 70%. Danielle van Mierlo en Dayano (v. Jazz), die tot halverwege nog aan de leiding stonden, werden uiteindelijk vierde met 70,658%. Lynne Maas en hengst Eastpoint (v. Westpoint) volgden met een score van 70,447% op plaats vijf.

Kijk hier voor alle resultaten.